Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Netflix

Στα κόκκινα το ίντερνετ στην Ευρώπη λόγω κορωνοϊού

Ψάχνουν λύσεις με την Netflix για τη διαχείριση της υπερζήτησης

Κόκκινο χτύπησε η ζήτηση ίντερνετ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι βρίσκονται εκτός εργασίας και απομονωμένοι στις οικίες τους, ακολουθώντας τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεών τους, ώστε να ανακοπεί η φρενήρη πορεία της πανδημίας COVID-19, τα συστήματα παροχής ίντερνετ δοκιμάζονται στα όριά τους, με συνέπεια να υπερφορτώνονται και να παρατηρούνται διάφορα προβλήματα.

Με δεδομένο ότι ο εγκλεισμός στο σπίτι δοκιμάζει τις αντοχές και του ανθρώπου, η μοναδική διέξοδος είναι το ίντερνετ, το οποίο χρησιμοποιούμε ακόμη και στις τηλεοράσεις μας, για την προβολή ταινιών, ντοκιμαντέρ και άλλων θεαμάτων.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος διαδικτυακής αγοράς, Τιερί Μπρετόν, συζήτησε με εκπροσώπους του Netflix, της μεγαλύτερης πλατφόρμας streaming ταινιών, προκειμένου να αναζητηθούν οι πιθανές λύσεις για την αποσυμφόρηση του δικτύου.

Η πιθανότερη και πιο ουσιαστική επιλογή που έχουν στη διάθεσή τους οι δύο πλευρές, είναι η δημιουργία ενός προγράμματος, το οποίο θα ανακόπτει αυτόματα τις ώρες αιχμής, ή τις ώρες υπερφόρτωσης του διαδικτύου, τη ροή του προγράμματος σε HD, δηλαδή με εικόνα υψηλής ανάλυσης.

Το ενδεχόμενο διακοπής του προγράμματος, έστω και για λίγες ώρες, δεν τέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης, καθώς η συγκεκριμένη επιλογή, με εκατομμύρια ανθρώπους στο σπίτι να απασχολούνται βλέποντας ταινίες, θα προκαλούσε τεράστιο όγκο διαμαρτυριών και μεγάλη αναστάτωση.

Οι δύο πλευρές θα επαναλάβουν σύντομα τις συνομιλίες τους, ώστε να καταλήξουν σε μία απόφαση και να αποσυμφορηθεί το διαδίκτυο, το οποίο δοκιμάζεται μαζί με τους ανθρώπους εξαιτίας της επιδημίας που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.