Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Στα …κάγκελα το Λιμεναρχείο. Τρακτέρ και μηχανήματα και στις παραλίες του Ναυπλίου

Μετά τη σύλληψη υπαλλήλου του δήμου Άργους στο Κιβέρι δημοσιοποιούνται και φωτογραφίες με μηχανήματα σε παραλίες του Ναυπλίου

Κρυφτό με το Λιμεναρχείο παίζουν οι δήμαρχοι τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να στρώσουν τις παραλίες των περιοχών ευθύνης τους με μηχανήματα.

Το πρωί του Σαββάτου το Λιμεναρχείο συνέλαβε υπάλληλο του δήμου Άργους Μυκηνών στο Κιβέρι και ακολούθησε έντονη αντίδραση του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου κατά του Λιμενάρχη.

Την ώρα που έβγαινε η είδηση της σύλληψης, σε σελίδα Κοινωνικού Δικτύου δημοσιοποιούνταν φωτογραφίες με τρακτέρ και μηχανήματα και σε άλλες παραλίες. Αυτή τη φορά στην ακτογραμμή του δήμου Ναυπλιέων.

 

 

 

Οι φωτογραφίες συνοδεύονταν και από το παρακάτω κείμενο: 

Καθημερινός αγώνας των συνεργείων καθαριότητας για τον καλλωπισμό και καθαρισμό όλων των παραλιών του Δήμου μας με κάθε μέσο που διαθέτουμε.

ΝΑΥΠΛΙΟ FACEBOOK

 

 

- Παράνομα τα έργα στο Κιβέρι, απαντά το Λιμεναρχείο

 

 

Σχόλια

Ευάγγελος Αλεξανδρής (χωρίς επαλήθευση) Σάββατο 30/05/2020 - 17:01

Αυτός ο "καλλωπισμός" των ελληνικών ακτογραμμών προκαλεί γενοκτονίες στις αμμουδιές ωοτοκίας της caretta caretta! Επίσης δημιουργεί προβλήματα ξεριζώνοντας την σπάνια και πολύτιμη πανίδα, όπως τα κρινάκια στο Τολό.
Γενικότερα, η ανελέητη ισοπέδωση των παραλιών με βαριά μηχανήματα θανατώνει κάθε μορφή ζωής στον βιότοπο και γι'αυτό απαγορεύεται σαφώς από τον νόμο, που η αρμόδια αρχή, το Λιμενικό Σώμα, έχει την ευθύνη φύλαξης.
Αν κάποιος δήμαρχος θέλει να φροντίσει κάποια παραλία, ας κινηθεί σύννομα ζητώντας τη σχετική άδεια παρέμβασης, υπό την επίβλεψη της αρμόδιας αρχής.
Κάθε άλλη κοτζαμπάσικη συμπεριφορά είναι υπέρβαση αρχής, παραβατική συμπεριφορά, καταπάτηση ακτογραμμής, περιβαλλοντική παράπτωμα και πολύ σοβαρό μάλιστα.

Ευάγγελος Αλεξανδρής (χωρίς επαλήθευση) Κυριακή 31/05/2020 - 00:05

Εγώ βλέπω ένα απλό μηχάνημα επίστρωσης άμμου στην Καραθώνα, περνά την άμμο από ένα δίχτυ που κρατά σκουπίδια και μεγάλες πέτρες, καθαρίζει δηλαδή. Αυτό λέγεται καθαρισμός αιγιαλού και δίνεται η άδεια στους διαχειριστές της αμμουδιάς, ιδιώτες χρήστες, να κάνουν τακτική και καθημερινή χρήση παρόμοιων μηχανημάτων ήπιας μορφής.
Εντελώς άλλο πράγμα είναι τα κατερπίλαρ βαρέως τύπου για την διαμόρφωση μεγάλων χωματουργικών έργων στο Κιβέρι. Για να χρησιμοποιηθούν τέτοια σε δημόσιο χώρο, όπως είναι ο αιγιαλός, απαιτείται άδεια από τις αρμόδιες αρχές, με αιτιολόγηση. Αν μάλιστα υπάρχει και μετακίνηση υλικών, τότε χρειάζεται και ειδική μελέτη.
Αλήθεια, ποιος είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου και πώς χρηματοδοτείται; Από εκεί ξεκινά η εισαγγελική έρευνα και περιμένουμε το πόρισμα.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.