Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας καταδικάζει τα γεγονότα στην ΑΣΣΟΕ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας καταδικάζει τα γεγονότα στην ΑΣΣΟΕ

«Η καταστολή και ο αυταρχισμός της ΝΔ, πατάνε στον δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ψήφισμα σωματείων αναπαράγει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, καταδικάζοντας τη στάση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ.

Όπως καταγγέλεται:

«Τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά κέντρα που συμμετείχαν στη σύσκεψη για το ασφαλιστικό στις 11 Νοέμβρη εξέδωσαν ψήφισμα καταδίκης για τον αυταρχισμό στην ΑΣΟΕΕ.

Το παρακάτω ψήφισμα βρίσκει σύμφωνο το σωματείο μας. Καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία του νομού να πάρουν θέση.

"Καταγγέλλουμε την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Καταγγέλλουμε την επέμβαση και καταστολή της αστυνομίας την Δευτέρα 11 Νοέμβρη, εναντίον φοιτητών που αντιδρούσαν στην απόφαση της Συγκλήτου να σφραγίσει το κτίριο μέχρι την 17η Νοέμβρη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι τυχαία, αλλά πατά στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» που επιχειρεί να επιβάλει η ΝΔ εναντίον των λαϊκών, εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων. Διακαής τους πόθος να «βάλουν στον γύψο» τους λαϊκούς αγώνες, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να μετατρέψουν τα ΑΕΙ σε Ανώνυμες Εταιρείες, χωρίς ενοχλητικές φωνές και διαμαρτυρίες για δικαιώματα, μισθούς, ζωή.

Η στάση της Συγκλήτου, ουσιαστικά απαγορεύει στους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ να πάνε στη σχολή τους, να προχωρήσουν σε μαζικές, συλλογικές διαδικασίες και Γενική Συνέλευση μπροστά στον τριήμερο αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά και αγωνιστικών κινητοποιήσεων των φοιτητών ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της Κυβέρνησης.

Η καταστολή και ο αυταρχισμός της ΝΔ, πατάνε στον δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ που ως Κυβέρνηση αντίστοιχα ξυλοφόρτωνε δασκάλους, φοιτητές και διαδηλωτές ενώ προχώρησε σε ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων, στο δικαίωμα στην απεργία, αλλά και στοχοποίησε ως «παραβατικές» τις αγωνιστικές διαδικασίες των φοιτητών.

Καταδικάζουμε την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την καταστολή των φοιτητικών, λαϊκών αγώνων.

Απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή απαντάμε με δυνάμωμα του αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή"».

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.