Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Σνιφάρει κόκα η Πελοπόννησος, μέσω αχυράνθρωπων (ghost persons)

Σνιφάρει κόκα η Πελοπόννησος, μέσω ghost persons

Συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία με κινητά αχυράνθρωπων από τρίτες χώρες και κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΚυρ. 16 Ιουν. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Τα σκληρά ναρκωτικά και κυρίως η χρήση κοκαΐνης κάνει θραύση στην Πελοπόννησο. Η διακίνηση γίνεται μεθοδικά και μάλιστα οι έμποροι έχουν οργανωθεί τόσο καλά, ώστε να προμηθεύουν ακόμα και την Αθήνα.

Χωρίς να ενοχληθούν από κανέναν οι έμποροι δραστηριοποιούνταν από τις αρχές του Νοεμβρίου 2018 και διακινούσαν κοκαΐνη, στις ευρύτερες περιοχές της Κορινθίας και της Αττικής.

Και για να φτάσει στην εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης η αστυνομία χρειάστηκε πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, με τη συνδρομή συνδρομή δικαστικών λειτουργών να στηθούν ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και των Τμημάτων Ασφαλείας Μεγάρων και Αγίας Βαρβάρας Αττικής.

Τα «λάφυρα» των αστυνομικών ήταν τελικά ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, πιστόλι κρότου, σιδερογροθιές, λαθραίος καπνός, συσκευές καταγραφής κλειστού κυκλώματος κ.ά.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (14.6.2019) και το Σάββατο (15.6.2019), ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Κορινθίας και της Αττικής.

Συνελήφθησαν ένας 32χρονος αλλοδαπός και πέντε ημεδαποί, τέσσερις άνδρες, ηλικίας από 29 έως 45 ετών, αντίστοιχα, καθώς και μία 67χρονη, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τον Τελωνειακό Κώδικα και περί προσωπικών δεδομένων, που περιλαμβάνει ακόμη έναν 45χρονο ημεδαπό και έναν 30χρονο αλλοδαπό, επίσης μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, συγκρότησαν από τις αρχές Νοεμβρίου 2018 εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης, στις ευρύτερες περιοχές της Κορινθίας και της Αττικής, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Σνιφάρει κόκα η Πελοπόννησος, μέσω αχυράνθρωπων (ghost persons)
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε οικίες, υπαίθριους χώρους, κ.α., βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

•    ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 38,4 γραμμαρίων,
•    ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 89,9 γραμμαρίων,
•    πυροβόλο όπλο, τύπου περίστροφο,
•    πιστόλι κρότου,
•    πυροβόλο όπλο, τύπου στυλό,
•    2 σιδερογροθιές,
•    ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 176 γραμμαρίων,
•    σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης, συνολικού βάρους 19 γραμμαρίων,
•    11 φυσίγγια,
•    2 συσκευές καταγραφής κλειστού κυκλώματος σκηνών, 
•    το χρηματικό ποσό των 255 ευρώ, ως προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών,
•    13 κινητά τηλέφωνα και
•    αντικείμενα που σχετίζονται με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή. 
Φωτο Steve Buissinne, Pixabay
 

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.