Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σκέψεις για Ελβετικό μοντέλο στα ΚΤΕΛ Πελοποννήσου

Σύμπραξη δυνάμεων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού - Πρόταση για ενιαίο εισιτήριο όπου θα μπορεί να πηγαίνει ο πολίτης οπουδήποτε.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 18 Οκτ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Μία σύμπραξη δυνάμεων για κάτι καινούργιο σχεδιάζουν τα ΚΤΕΛ της Πελοποννήσου, των οποίων οι προέδροι βρέθηκαν στην Τρίπολη το απόγευμα της Τρίτης 16 Οκτωβρίου. Εκεί παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, παρουσία και του προέδρου της ομοσπονδίας συνδικάτων μεταφορών της χώρας, Σοφοκλή Φάτσιου.

Κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν ο χρήσιμος και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ Προέδρων και Μελών, ο οποίος θα ευνοήσει στην προώθηση διαδικασιών μεταξύ των Κ.Τ.Ε.Λ. της Περιφέρειας.

Κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Αρκαδίας Α.Ε., κ. Νικολάου Κουτσόγιωργα, στην συνάντηση παρέστησαν: Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Υ.Σ., κ. Σοφοκλής Φάτσιος, Ο Πρόεδρος της Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Αργολίδας Α.Ε., κ. Αργύρης Μαρούσης, Ο Πρόεδρος της Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Κορινθίας Α.Ε., κ. Νότης Μάρκελος, Ο Πρόεδρος της Κ.Τ..ΕΛ. Νομού Λακωνίας Α.Ε., κ. Δαμιανός Σταθάκος, Ο Πρόεδρος της Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Μεσσηνίας Α.Ε., κ. Νικήτας Μπούρας όπως επίσης και μέλη των διοικητικών συμβουλίων τους.

Ο Πρόεδρος της Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Αρκαδίας Α.Ε., κ. Κουτσόγιωργας και οικοδεσπότης της συνάντησης αυτής των προέδρων τόνισε: «πως σκοπός της συνάντησης αυτής είναι η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού σε ενδονομαρχιακό και δια νομαρχιακό επίπεδο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι μόνο. Αφορμή αυτού του εγχειρήματος είναι πρόσφατο ταξίδι μου στην Ελβετία, όπου για να εξυπηρετηθώ από τα διάφορα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της περιοχής ολοκλήρωσα τις μετακινήσεις μου με ένα ενιαίο εισιτήριο. Δεν θα παρέλειψω να αναφερθω σε σύμπραξη δυνάμεων με την δημιουργία ενιαίων δρομολογίων όπως για παράδειγμα προς Θεσσαλονίκη να γίνεται με ένα Λεωφορείο και σε καθημερινή βάση απ΄οτι εβδομαδιαία και να επιβιβάζει και να αποβιβάζει καθ'όλη την διαδρομή».

Ο Πρόεδρος της Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Αργολίδας Α.Ε., κ. Αργύρης Μαρούσης, ευχαρίστησε και χαιρέτησε με την σειρά του την πρωτοβουλία του κ. Κουτσόγιωργα, τονίζοντας ότι «η κίνηση αυτή είναι σε καλό δρόμο και πιστεύω σε μια καλή συνεργασία, η οποία θα είναι για το καλό όλων των Κ.Τ.Ε.Λ. της Πελοποννήσου και του επιβατικού μας κοινού».

ΚΤΕΛ συνάντηση

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Υ.Σ., κ. Σοφοκλής Φάτσιος, αφού ευχαρίστησε την ενέργεια του Προέδρου της Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Αρκαδίας, επεσήμανε ότι: «τα Κ.Τ.Ε.Λ. είναι ο κυριότερος και ο αξιόπιστος μεταφορικός φορέας της Ελλάδος, όπου μεταφέρει το 80% του επιβατικού κοινού. Θέλω να αναφερθώ στο γεγονός πως στην Πελοπόννησο υστερεί η σύμπραξη και η συνεργασία των Κ.Τ.Ε.Λ. σε αντίθεση με την Βόρειο Ελλάδα και με άλλες περιφέρειες της Ελλάδος. Στο παρελθόν είχαμε κάνει κάποιες προσπάθειες αλλά δεν ευδοκίμησαν. Αλλά τώρα που υπάρχει το ενδιαφέρον αυτό, είναι για την καλή εξυπηρέτηση του πολίτη.

Να αναφέρω οτι το 2010 οι εισπράξεις ετησίως των ΚΤΕΛ ήταν στα 5 δις και το 2017 τα 4,7 δις. Τότε που το πετρέλαιο είχε 0,90 λεπτά και σήμερα αγγίζει το 1,40 ευρώ. Οπότε καταλαβαίνεται πόσο σημαντικό είναι αυτές οι συμπράξεις των ΚΤΕΛ.

Προσπαθούμε να έχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των ΚΤΕΛ όσο και των πολιτών με το χαμηλότερο κόστος. Εγκρίθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα 16 εκ. από τα ΕΣΠΑ και θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα για να έρθει και το ενιαίο εισιτήριο που θα μπορεί να πηγαίνει ο πολίτης οπουδήποτε. Πάνω σε αυτό σε λίγο καιρό θα ψηφιστεί και το νέο νομοσχέδιο από το Υπουργείο Μεταφορών που δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας το προηγούμενο ο 4199 και ο κυρίαρχος στόχος μας πέραν από την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και τον αλληλοσεβασμό των μελών μας, είναι να συμβάλουμε και στη παροχή κοινωνικής πολιτικής αφού εξυπηρετούμε με τις καλύτερες υπηρεσίες Α.Μ.Ε.Α., φοιτητές, πολύτεκνους και διάφορα άλλα κοινωνικά στρώματα.

Να φανταστείτε οτι σε ετήσια βάση στα ΚΤΕΛ η μεταφορά των ΑΜΕΑ είναι στα 17 εκ. και εισπράττουμε τα 5. Στους φοιτητές είναι 19 εκ και εμείς εισπράττουμε 7 εκ. Στα πολύτεκνα είναι 12,7 εκ και εισπράττουμε 1 εκ. κ.α Καλή επιτυχία σας εύχομαι στην όλη προσπάθεια της σύμπραξης αυτής».

Δείτε το σχετικό βίντεο από το pna.gr:

Μπριτζ Αργολίδα

Bloggers Αναγνώστης

Στείλε την Αγγελία σου

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.