Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Κορωνοϊός μάσκα

Σημαντική ανακάλυψη Ελλήνων επιστημόνων θωρακίζει από τον κορωνοϊό

Ένα απλό τεστ αίματος αλλάζει την πορεία της πανδημίας

Ο καθηγητής παθολογίας λοιμώξεων Ευάγγελος Γιαμαρέλλος ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός βιοδείκτη που ανιχνεύεται με ένα απλό τεστ αίματος και μπορεί να αλλάξει την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς εντοπίζει εγκαίρως εκείνους τους ασθενείς που πρόκειται να επιδεινωθούν και να χρειαστούν διασωλήνωση και νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Με ένα απλό τεστ αίματος το οποίο δίνει αποτέλεσμα μέσα σε μία ώρα περίπου μπορούμε να βρούμε την αυξημένη συγκέντρωση του βιοδείκτη στο αίμα και να παρέμβουμε φαρμακευτικά αρκετές ημέρες προτού παρουσιαστεί η φλεγμονώδης αντίδραση στους πνεύμονες του ασθενούς που τον οδηγεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας», τόνισε ο καθηγητής Βαγγέλης Γιαμαρέλλος.
 
Η αυξημένη συγκέντρωση του βιοδείκτη προσφέρει στους γιατρούς την ευκαιρία να δώσουν έναν βιολογικό παράγοντα -που χορηγείται υποδόριας όπως και οι ενέσεις της ινσουλίνης- μία ή δύο φορές την ημέρα και για 10 μέρες στους ασθενείς ώστε να αποφύγουν την επιδείνωση τη βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια την μονάδα εντατικής θεραπείας και ενδεχομένως και τον θάνατο τους.

«Το φάρμακο που χορηγούμε είναι το Άνακινρα, ένας βιολογικός παράγοντας που χορηγείται σε ασθενείς με ρευματοπάθειες και μετά από την χορήγηση του για περίπου 10 ημέρες εάν ο ασθενής δεν έχει επιδεινωθεί -δεν θα επιδεινωθεί.
 

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.