Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νίκος Γόντικας

Σηκώνει το γάντι ο Γόντικας και αντεπιτίθεται στον Τατούλη. Τι λέει για Νίκα (Vid)

Τι απαντά στους χαρακτηρισμούς του πρώην περιφερειάρχη εναντίον του.

Έχει ευθύνες η σημερινή Περιφερειακή Αρχή Νίκα (ΝΔ) όχι μόνο γιατί  ακολουθεί την ίδια πολιτική με την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή Τατούλη (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), που βασανίζει τα πλατιά λαϊκά στρώματα στη Πελοπόννησο, αλλά και γιατί συγκαλύπτει τις «πομπές» και τις «αμαρτίες» των προηγούμενων.

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας, βάλοντας κατά Νίκα και Τατούλη, και απαντώντας ουσιαστικά στα όσα του είχε προσάψει ο δεύτερος μιλώντας για «Γκαιμπελισμό» και αποκαλώντας τον «πολιτικό μαυραγορίτη» και «δεκανίκι του Νίκα».

 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

«Στον ένα χρόνο μετά τις περιφερειακές εκλογές εμείς φέραμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή για συζήτηση μερικά από τα αμαρτωλά έργα στη Πελοπόννησο, όπως την παράκαμψη των Βουτιάνων στη Λακωνία, τους δρόμους Τζάνε-Καλαμάκι και Γαργαλιάνοι-Ρωμανός στη Μεσσηνία, το Αποχετευτικό του Κρανιδίου στην Αργολίδα, το Λιμάνι του Βραχατίου στην Κορινθία, όμως οι άλλες δυνάμεις τα αντιμετώπισαν στη λογική «ω γέγονε γέγονε».

Όχι μόνο συγκαλύπτουν όλα αυτά, αλλά τους ορίζουν στα μουλωχτά και δικηγόρο για να τους υπερασπίσει στα δικαστήρια, που καλούνται ακόμα και για ποινικές ευθύνες.

Αυτή η στάση αποθρασύνει τους προηγούμενους. Έφτασε μάλιστα ο κ. Τατούλης σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα 10δες εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στη Πελοπόννησος ΑΕ για έξοδα διοίκησης και για την τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη, να καταφύγει σε χυδαίο αντικομουνισμό. Μίλησε για «Γκαιμπελισμό του ΚΚΕ» για «δεκανίκι του Νίκα» και άλλα τέτοια».

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κ. Τατούλη.

Επειδή δεν είμαστε όλοι το ίδιο δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα:

Τους ΑΔΑ: 7ΔΨΒ7Λ1-ΜΧΝ και 7ΙΑ47Λ1-Υ59 που αφορούν δύο Προγραμματικές Συμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Πελοπόννησος ΑΕ στις 26-3-2018 και 7-9-2015 αξίας 3.960.684 και 601.770 ευρώ αντίστοιχα, που αφορούν την τεχνική και συμβουλευτική στήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων. Είναι στη διάθεσή σας και τα στοιχεία για άλλες 17 παρόμοιες προγραμματικές συμβάσεις αξίας 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Δίνουμε επίσης στη δημοσιότητα πίνακα που εμφανίζει τα ποσά, όπως προκύπτουν από τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις της Πελοπόννησος ΑΕ, και διατέθηκαν για έξοδα διοίκησης στα έτη 2014 έως 2018 ύψους 7. 654.905 ευρώ.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ

Α/Α

ΕΤΟΣ

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΕΞΟΔΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

1

2014

3.537.086

1.685.771

2

2015

6.111.968

2.717.714

3

2016

4.328.477

   612.493

4

2017

6.428.551

1.283.438

5

2018

6.791.108

1.355.489

ΣΥΝΟΛΑ

27.197.190

7.654.905

Από τα δικά τους στοιχεία προκύπτουν αυτά, φέρουν τις υπογραφές τους, αν είναι ψεύτικα να πάνε στον «Κατή». Εμείς απαιτούμε να μάθουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα ποιοι πήραν αυτά τα ποσά και για ποια δουλειά.

Εμείς απαιτούμε να σταματήσει η πολιτική διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών και ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και έργων. Αυτά τα ποσά να διατεθούν για προσλήψεις προσωπικού και εξασφάλισης υποδομών και μέσων για να γίνονται οι μελέτες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας».

 

 

 

 

 

Τι είχε αναφέρει ο Τατούλης για Γόντικα:

 

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Νίκου Γόντικα είχε εξαπολύσει η παράταξη Τατούλη, σημειώνοντας τα εξής:

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί σε δύσκολες εποχές σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα πολύ σημαντικό έργο, ανεβάζοντας τη δυναμική των αναπτυξιακών προοπτικών της Πελοποννήσου. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη διαφανή διαχείριση όλων των πόρων, σεβόμενοι έστω και το ένα ευρώ, για έργα αναβάθμισης των υποδομών και ενδυνάμωσης της τοπικής μας οικονομίας». Αυτά δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, απαντώντας σε ψεύδη και συκοφαντίες του κ.Νίκου Γόντικα, ο οποίος καθημερινά αποδεικνύει ότι είναι ο πολιτικός «μαυραγορίτης & σαλταδόρος» της διοίκησης και της εξουσίας του Παναγιώτη Νίκα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Γόντικας, με την ανοχή του Προέδρου και υπό το …συντροφικό μειδίαμα του κ.Νίκα, εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά τη γνωστή σε όλους λάσπη του, απέναντι στα μέλη της «Νέας Πελοποννήσου» και στον Πέτρο Τατούλη. Ούτε μια κουβέντα δεν ψέλλισε για τη σωρεία των απευθείας αναθέσεων του Παναγιώτη Νίκα και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από την Περιφερειακή Αρχή.

Τον κ.Γόντικα τον γνωρίζουμε καλά. Τον χαρακτηρίζουν απόλυτα η πολιτική της λάσπης και η θεωρία του γκεμπελισμού.

Είναι ντροπή και προσβολή όμως για το ΚΚΕ να εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο από κάποιον που υπηρετεί με όλες του τις δυνάμεις την πολιτική του «εκλεκτού» τoυ Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας αναλάβει εργολαβικά όλο το «βρώμικο» πολιτικό παιχνίδι.

Ο πολιτικός κατήφορος του κ.Γόντικα για να διατηρήσει τις γνωστές φιλίες του με καναλάρχες, προκειμένου να τον «χρησιμοποιούν» ως τηλεοπτικό μαϊντανό για να επιτεθούν στον Πέτρο Τατούλη και στην παράταξη του, είναι βέβαιο ότι τον έχουν οδηγήσει στον απόλυτο πολιτικό εξευτελισμό.

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.