Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βασίλης Σιδέρης

Σιδέρης: Ευτυχώς ο κ. Περιφερειάρχης δεν άκουσε τις σειρήνες των σύγχρονων μαυρογιαλούρων

Το σχόλιο του περιφερειακού συμβούλου Αργολίδας για τα 5 γήπεδα σε Φίχτια, Ανυφί, Τολό, Άγιο Δημήτριο, Αγία Τριάδα. Για... ξεχασιάρηδες κάνει λόγο ο Τατούλης.

Σχετικά με την απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα την οποία γνωστοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιάννης Μαντζούνης και που αφορά 5 γήπεδα σε χωριά της Αργολίδας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας και περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας Βασίλης Σιδέρης, δήλωσε τα εξής:

«Χαιρετίζω την απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Νίκα, ο οποίος με εντολή του ενέκρινε τα έργα πνοής για το Αργολικό ποδόσφαιρο (γήπεδα Φιχτίων, Ανυφίου, Τολού, Αγίου Δημητρίου, κλειστό γήπεδο Αγίας Τριάδας) και τον Αργολικό αθλητισμό εν γένει, κάτι που ήταν αυτονόητο να γίνει αφού είχαν γίνει όλα τα βήματα και υπολείπονταν μόνο οι υπογραφές του Περιφερειάρχη και του κατασκευαστή, αφήνοντας στην άκρη όλους εκείνους που λειτουργώντας ιδεοληπτικά και με τάσεις εκδικητικότητας  σκιωδώς προσπαθούσαν να αναβαθμίσουν τον ανύπαρκτο ρόλο τους για προσωπικό όφελος, θέτοντας σε κίνδυνο έργο αξίας 4,5 εκ. ευρώ, το οποίο είχαμε προγραμματίσει και σχεδιάσει λεπτομερώς ως προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

Ως σύγχρονες Κασσάνδρες διαψεύστηκαν όσοι μιλούσαν και εκφόβιζαν για σταμάτημα των έργων για να προσπαθήσουν να πουλήσουν ως δική τους συνεισφορά την λογική εξέλιξη που σφραγίστηκε σήμερα με την απόφαση του Περιφερειάρχη.

Η λογική επικράτησε και τα έργα που θ’ αλλάξουν τον αθλητικό χάρτη της Αργολίδας μπαίνουν στην τελική ευθεία. Είχα κρούσει έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου και ευτυχώς δικαιώθηκα. Έχοντας αναλάβει το σχεδιασμό του συγκεκριμένου προγράμματος από την πρώτη στιγμή σε Αργολίδα και Πελοπόννησο, γνώριζα όσο κανένας άλλος τους κινδύνους που κρύβονταν πίσω από την οποιαδήποτε καθυστέρηση. Ευτυχώς ο κ. Περιφερειάρχης δεν άκουσε τις σειρήνες των σύγχρονων μαυρογιαλούρων και προχώρησε με μια κίνηση που δείχνει πως βάζει το συμφέρον των πολιτών σε απόλυτη προτεραιότητα. Κάποιοι προσπάθησαν να αποκτήσουν υπόσταση μέσα από το όραμα άλλων…Τους αφήνουμε στην κρίση των Αργολιδέων.

Φυσικά τα έργα δεν έχουν ονοματεπώνυμο, ανήκουν στους πολίτες και απ’ αυτούς πηγάζουν τα αιτήματα που πρέπει συνεχώς ν’ αναδεικνύουμε. Ως προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή είχαμε καταρτίσει, οργανώσει και εξασφαλίσει πόρους για μια ριζική αλλαγή των αθλητικών χώρων στην Αργολίδα αλλά και στην Πελοπόννησο. Η παρούσα αρχή, ως έχει υποχρέωση της, προχωράει στην περάτωσή τους.

Στην εποχή που ζούμε το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη αποκτά άλλη διάσταση και γι’ αυτό όλες μας οι ενέργειες ως αιρετοί πρέπει να δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ειδικά σε τόσο σημαντικά θέματα οφείλουμε ν’ αναγνωρίζουμε και να παραδεχόμαστε όλες εκείνες τις προθέσεις και τις προσπάθειες που συντελούν στο κοινό καλό. Γι ‘ αυτό και αναμένω από τον Περιφερειάρχη να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του συνολικού έργου για βελτιώσεις γηπέδων και δημιουργία νέων αθλητικών χώρων στην Π.Ε Αργολίδας, όπως το έχουμε σχεδιάσει. Φυσικά  ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει και για την ολοκλήρωση κατασκευής του Ενωσιακού γηπέδου της Ε.Π.Σ.Αργολίδας, που για μένα προσωπικά αποτελεί όραμα ζωής και με το οποίο έχω ασχοληθεί διεξοδικά από το πρώτο βήμα έως το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, γνωρίζοντας το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Θα είμαι πάντοτε μπροστάρης και αρωγός σε ότι έχει να κάνει με την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μου. Είμαι δίπλα στους ανθρώπους της Αργολίδας, αφουγκράζομαι τα προβλήματα τους και δίνω την υπόσχεση πως πάντοτε θα προσπαθώ ν’ αναδεικνύω τα δίκαια αιτήματα τους και να παλεύω για ένα καλύτερο αύριο σε όλα τα επίπεδα, ώστε να δικαιώνω την εντολή που μου έδωσαν με την στήριξή τους».

Για... ξεχασιάρηδες κάνει λόγο ο Τατούλης

Με την σειρά της η παράταξή του «Νέα Πελοπόννησος» για το ίδιο θέμα αναφέρει:

«Μετά από 9 μήνες και με μεγάλη …καθυστέρηση, «θυμήθηκε» ο κ. Νίκας τα αθλητικά έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ξεπερνώντας κάθε όριο λαϊκισμού. Με σχετικό δελτίο τύπου την 19.5.2020 και ανάρτηση του στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας, προσπάθησε να «εξαπατήσει» τους πολίτες,  παρουσιάζοντας ότι δήθεν δρομολογεί αθλητικά έργα συνολικού ποσού 5.903.020€.

Στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου,

  • Ξέχασε… ο κ. Νίκας να αναφέρει, ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, ούτε για την εξασφάλιση των πόρων που απαιτούνται, ούτε για την ωρίμανση και την ψήφιση ένταξης των έργων.
  • Ξέχασε… ο κ. Νίκας να αναφέρει, ότι ο κ. Τατούλης, πρωτοπορώντας ως Περιφερειακή Αρχή, είχε εξασφαλίσει από το ΠΔΕ το ποσό των 5.903.020€ για έργα αθλητικών υποδομών. Συγκεκριμένα 1.636.720€ για την Αργολίδα, 950.000€ για την Αρκαδία, 800.000€ για την Κορινθία, 1.692.800€ για την Λακωνία και 823.500€ για την Μεσσηνία.
  • Ξέχασε…ο κ. Νίκας την σφοδρή κριτική που ασκούσε στον κ. Τατούλη για δήθεν έργα που δεν ήταν αρμοδιότητα της Περιφέρειας.
  • Ξέχασε… ο κ. Νίκας ότι υποσχέθηκε στους πολίτες ότι θα κάνει «μεγάλα» έργα και όχι «μικρά».
  • Ξέχασε… ο κ. Νίκας να λέει την αλήθεια, και λέει πλέον μόνο ψέματα, παρουσιάζοντας έργα για τα οποία δεν έχει ουδεμία συμμετοχή, ως …δικά του έργα.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Νέας Πελοποννήσου» και ο Πέτρος Τατούλης θα σας υπενθυμίζουν συνεχώς κ. Νίκα, όλα αυτά τα οποία συνηθίζετε να …ξεχνάτε, προκειμένου να υπάρχει αποκατάσταση της αλήθειας.

Δεν θα σας επιτρέψουμε να μετατρέψετε την Πελοπόννησο σε άνδρο μικροπολιτικής και λαϊκισμού».

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.