Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σιδέρης: Αρκετά το παραμυθάκι για την μελέτη του Αγίου Νικολάου

Σιδέρης: Αρκετά το παραμυθάκι για την μελέτη του Αγίου Νικολάου

Τι περιλάμβανε η πρώτη μελέτη και ποιος πρότεινε την μελετητική ομάδα. Πως θα πληρωθεί η υπάρχουσα;

Χαιρετίζει την θετική εξέλιξη που έχει το έργο αποκατάστασης του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ναυπλίου ο Βασίλης Σιδέρης, ο οποίος παράλληλα απαντά στα όσα ειπώθηκαν σχετικά με την πρώτη μελέτη, το περιεχόμενο και το κόστος αυτής.

Σημειώνει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας:

«Χαίρομαι ειλικρινά για την εξέλιξη του έργου. Γιατί ο Αγ. Νικόλαος είναι εμβληματικό μνημείο του Ναυπλιου που πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί.

Ομως πρέπει να πω δυο λόγια για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Την προηγούμενη μελετητική ομάδα που είναι από την Αργολίδα δεν την βρήκε ούτε η Περιφέρεια, ούτε ο Δήμος Ναυπλιεων. Την μελετητική ομάδα και την αμοιβή της, μας την πρότεινε η εκκλησία.

Εμείς αναλάβαμε να βρούμε τα χρήματα για την πληρωμή της αλλά και κάποια επιπλέον χρήματα για την πληρωμή της απαραιτητης σκαλωσιάς που ειχε ήδη στηθεί στο μνημείο και επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί και για τις ανάγκες της μελέτης.

Η μελέτη θα ήταν πλήρης και θα περιλάμβανε την μελέτη ανάδειξης και αναστήλωσης συνολικά του Ναού (όχι μόνο την στέγη) στατική μελέτη, αρχιτεκτονική μελέτη , Η/Μ μελέτη , τοπογραφικά, μελέτη συντήρησης και μελέτη υπόστεγου μέχρι και τα τεύχη δημοπράτησης. Επιλέχθηκε δε, να γίνει με προγραμματική σύμβαση με την αναπτυξιακή.

Έτσι εμείς εξασφαλίσαμε ένα ποσό της τάξης των 65000 € και ο Δήμος ένα ποσό 35000 €

Η καθαρή αμοιβή της μελετητικης ομάδας ήταν περίπου 50000 € και περίπου 15000 € για τις σκαλωσιές. (+ ΦΠΑ, κρατήσεις, αμοιβή της αναπτυξιακής το ποσό φτάνει στα 100.000 €).

Τα υπόλοιπα είναι απλά για παλαμάκια που εμείς τα κάναμε όλα καλά ενώ οι άλλοι δεν τα έκαναν...

ΥΓ. Ξεκαθαρίζω. Δεν αμφισβητώ την νέα μελετητική ομάδα. Μου είπαν ότι είναι εξαιρετική. Ομως κάποιος θα πρέπει να μας πει: Ποιος την βρήκε και πως την επέλεξε. Τι ακριβώς περιλαμβάνει η σύμβαση. Με ποια διαδικασία θα πληρωθεί».

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.