Home design
home design

Σχολεία: Πώς πήγε το άνοιγμα στην Αργολίδα και γιατί παιδιά έκαναν μάθημα στο προαύλιο

Στον Άγιο ανδριανό τα παιδιά κάνουν μάθημα έξω από τις αίθουσες

Χωρίς προβλήματα και με τήρηση των μέτρων άνοιξαν σήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα μετά από δίμηνη διακοπή που «υπαγορεύθηκε» από τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν στην επικράτεια από τον περασμένο Νοέμβριο. Στην Αργολίδα είχαμε την πρωτοβουλία των δασκάλων στο δημοτικό Αγίου Ανδριανού του Δήμου Ναυπλιέων να βγάλουν τα παιδιά έξω στο προαύλιο για μάθημα.

Να σημειωθεί πως ο ΕΟΔΥ προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να κάνουν μάθημα έξω από τις αίθουσες, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, συνεπώς οι εικόνες που παρατηρήθηκαν στον Άγιο Ανδριανό είναι μέσα στα πλαίσια των οδηγιών που έχουν δοθεί από τους λοιμωξιολόγους.

Παράλληλα αρκετοί γονείς ήταν επιφυλακτικοί ως προς το να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και προτίμησαν να τα κρατήσουν στο σπίτι, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι και τόσο καλά, όπως η Νέα Τίρυνθα και το Ανυφί.

Την ίδια στιγμή η ΚΟΜΥ Αργολίδας έχει προαναγγείλει πως θα διεξάγει τεστ κορωνοϊού κυρίως σε εκπαιδευτικούς και κατά δεύτερο λόγο σε γονείς, εφόσον αυτό καταστεί δυνατό. Δείτε το πρόγραμμα των ελέγχων εδώ.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο της Κατερίνας Κουρτέλη τι δήλωσε η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας Κατερίνα Δουράνου για το σημερινό άνοιγμα των σχολείων.

 

Τα μέτρα για τα σχολεία

Όπως είναι λογικό, η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο συνοδεύεται από τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά. Ειδικά μέτρα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που μπορούν να παρέχουν προς πώληση.

Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

Επίσης, από σήμερα ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία. Σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών (μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr) που είναι προληπτικής φύσεως, οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στο να έχουν μία εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα που προκύπτουν από τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία.

Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών) Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis