home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτισμόςΑρχείο

Σχολεία από Άργος, Κόρινθο και Καλαμάτα «αναζητούν την ιστορία τους»

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί -διαδικτυακά- η τελετή απονομής των βραβείων του 7ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους» που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μεταξύ των σχολέιων που συμμετέχουν συγκαταλέγεται το 1ο ΕΠΑΛ και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους.

Λόγω των ιδίαιτερων υγειονομικών συνθηκών του κορωνοϊού, η τελετή θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες της χρονιάς που πέρασε, δεκάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια συμμετείχαν με εξαιρετικές δημιουργίες, κάνοντάς μας αισιόδοξους για το μέλλον, μέσα σε μια ζοφερή πραγματικότητα.

Με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοϊστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις οι μαθητές αναζήτησαν και αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους άλλοτε με συγκινητικό τρόπο άλλοτε με χιούμορ μα πάντα δείχνοντας την αγάπη τους στο σχολειό και στους δασκάλους τους.

Στην τιμητική επιτροπή του Διαγωνισμού μετέχουν άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, πανεπιστημιακοί, στελέχη της εκπαίδευσης, όπως ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης.

Στο διαγωνισμό παίρνουν μέρος επίσης σχολεία από την Κόρινθο, την Καλαμάτα.

Σε αυτή τιμάται και το Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών που αφηγείται τη δική του ιστορία.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button