Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το ΚΤΕΛ Αργολίδας σκέφτεται «πράσινα»

Σχιζοφρενής επιβάτης πήγε να... τινάξει στον αέρα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ στην Πελοπόννησο (Video)

Πώς περιγράφει ο οδηγός την επίθεση που δέχθηκε και τι τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν ο ίδιος και οι υπόλοιποι επιβάτες.

Απίστευτες στιγμές έζησαν οι επιβάτες του δρομολογίου του ΚΤΕΛ από Αθήνα προς Πύργο, την περασμένη Κυριακή, όταν ένας εξ αυτών, ηλικίας περίπου 60 ετών, δημιούργησε προβλήματα στον οδηγό, φτάνοντας στο να πάρει ξαφνικά το κλειδί από τη μίζα του λεωφορείου, προκαλώντας κίνδυνο για την ασφάλεια όλων, και τελικά να συλληφθεί από αστυνομικούς στην Αμαλιάδα.

Ο οδηγός του λεωφορείου Αντώνης Πετρόγιαννης, περιέγραψε το γεγονός μιλώντας στο ilialive.gr.

«Σε προγραμματισμένο δρομολόγιο της περασμένης Κυριακής ώρα 12 το μεσημέρι από Αθήνα προς Πύργο, είχα 30 επιβάτες και ένας εκ των 30 επιβατών μου δημιουργούσε προβλήματα στο δρομολόγιο. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ρωτούσε κύριε οδηγέ τι ώρα φτάνουμε στον Πύργο, που πάμε στον Πύργο, από ποιον δρόμο μας πας, δεν είναι αυτός ο δρόμος για τον Πύργο και τον διαβεβαίωνα και εγώ και υπόλοιποι επιβάτες ότι πάμε στον Πύργο. Να μην ανησυχεί» είπε ο κ. Πετρόγιαννης.

Ο οδηγός του λεωφορείου σημείωσε ότι η κατάσταση αυτή συνέχισε μέχρι και το Αίγιο, όπου αναγκάστηκε στην στάση που κάνει το λεωφορείο για την ξεκούραση των επιβατών, να του κάνει σύσταση λέγοντάς του ότι με αυτόν το ρυθμό δεν μπορεί να συνεχιστεί το δρομολόγιο.

«Εντάξει μου λέει, εγώ δεν έκανα τίποτα!» απάντησε ο επιβάτης και ο οδηγός του εξήγησε πως αυτό που κάνει τον κουράζει και του δημιουργεί πρόβλημα. «Όταν άρχισα να αφήνω επιβάτες εντός των ορίων του νομού μας, από τη Νέα Μανωλάδα μέχρι και την Αμαλιάδα με ρωτούσε συνέχεια. Κύριε οδηγέ που μας πας; Κύριε οδηγέ που μας πας; Εγώ πάω στον Πύργο. Στον Πύργο πάμε του απαντάω... Μας πας μου λέει προς άλλη κατεύθυνση, εγώ έχω πληρώσει για τον Πύργο. Και τελικά στην Αμαλιάδα αφού άφησα τους επιβάτες της Αμαλιάδας, ήρθε από τον διάδρομο εδώ μπροστά μου, μου επιτέθηκε, μου πήρε τα κλειδιά από την μίζα, μου πείραξε τα όργανα όλα στο ταμπλό, με αποτέλεσμα να προσπαθώ να ακινητοποιήσω το λεωφορείο με ασφάλεια για τους υπόλοιπους επιβάτες. Την ώρα εκείνη είχαν μείνει περίπου 10 επιβάτες μέσα όπου οι περισσότεροι ήταν γυναικόπαιδα και ένας κύριος ο οποίος με βοήθησε να τον ακινητοποιήσουμε, επειδή δεν μπορούσαμε να τον κρατήσουμε με τίποτα. Καλέσαμε την αστυνομία, ήρθαν άμεσα δύο άνδρες από την ασφάλεια και δύο άντρες από το Αστυνομικό Τμήμα, άνοιξα την πόρτα, τον ακινητοποίησαν, τον συνέλαβαν, και μετά εγώ προσπάθησα να ολοκληρώσω τη διαδρομή μέχρι τον Πύργο με έκδηλη φυσικά την ταραχή που είχα από όλο αυτό το συμβάν» περιέγραψε ο κ. Πετρόγιαννης. 

Έφτασε το λεωφορείο στον Πύργο και τότε ενημερώθηκε ο οδηγός τηλεφωνικά από την Αστυνομία της Αμαλιάδας πως ο συγκεκριμένος κύριος είναι σχιζοφρενής και εκκρεμούσε σε βάρος του, ένταλμα εγκλεισμού του από το Αστυνομικό Τμήμα Πετρουπόλεως από την Αθήνα.

«Ευτυχώς οι επιβάτες δεν κινδύνευσαν γιατί προσπάθησα με κάθε τρόπο να προφυλάξω και τους επιβάτες αλλά και τον εαυτό μου. Ευτυχώς δεν έπαθε κανείς το παραμικρό» κατέληξε ο κ. Πετρόγιαννης.

Μπορεί τέτοια περιστατικά να μην είναι συχνά στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την ασφάλεια των οδηγών από τα αυξανόμενα κρούσματα «επιθέσεων» σε οδηγούς λεωφορείων, που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση καθώς θα πρέπει σε κάθε περίπτωση, να μπορούν να ελέγχουν με ασφάλεια την κίνηση του οχήματος.

Τέτοιες επιθέσεις που έχουν στόχο τον οδηγό του λεωφορείου μπορεί να θέσουν σε μεγάλο κίνδυνο τόσο τον ίδιο όσο και κατ’ επέκταση, και την ασφάλεια των επιβατών. Στο εξωτερικό, έχουν καταγραφεί πολλές τέτοιες επιθέσεις και ιδιαίτερα σε οδηγούς γυναίκες όπου δέχονται και σεξουαλικές επιθέσεις.

Η ασφάλεια των δρομολογίων των λεωφορείων δεν μπορεί να μην είναι σημαντική και να παραβλέπεται. Κάτι αντίστοιχο με την ασφάλεια των πτήσεων δηλαδή, όπου εκεί έχουν ληφθεί πολύ αυστηρά μέτρα για την προστασία των πιλότων, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα…

Για την λύση αυτού του προβλήματος προτείνεται, και έχει ήδη γίνει εγκατάσταση σε κάποια λεωφορεία, ειδικών προστατευτικών στη θέση του οδηγού που τον προστατεύει από άμεσα χτυπήματα. Δείτε το σχετικό βίντεο:
 

 

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.