Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ναύπλιο 1943: σχέδιο εκκένωσης της πόλης και της Πρόνοιας

Σχέδιο εκκένωσης του Ναυπλίου το 1943

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος θα παρουσιάσει άγνωστα σε πολλούς, ιστορικά ντοκουμέντα και αποδείξεις.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 24 Οκτ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ένα ταξίδι στο παρελθόν θα ζήσουν οι προσκεκλημένοι την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 20.00΄ στο ιστορικό κτήριο του Βουλευτικού Ναυπλίου.

Ταξιδευτής και ξεναγός θα είναι ο ιστορικός – αρχειονόμος Δημήτρης Χ. Γεωργόπουλος που θα αναπτύξει το θέμα «Ναύπλιο 1943: σχέδιο εκκένωσης της πόλης και της Πρόνοιας».

Ο ομιλητής θα ιστορήσει γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Ναύπλιο την περίοδο κατοχής της πόλης και της πατρίδας από τις δυνάμεις του Άξονα.

Εμπλουτισμένα με φωτογραφικό υλικό που διαθέτουν ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», τα Γενικά Αρχεία του Κράτους- Αρχεία Νομού Αργολίδας αλλά και ιδιώτες που εθελοντικά παραχώρησαν για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης και που επεξεργάστηκε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γιώργος Καρατάσος, τα γεγονότα και άγνωστες πτυχές της πρόσφατης ιστορίας της κατοχής του Ναυπλίου θα ιστορηθούν από τον ιστορικό – αρχειονόμο Δημήτρη Χ. Γεωργόπουλο. 

Ναύπλιο 1943: σχέδιο εκκένωσης της πόλης και της Πρόνοιας

Είναι αναμενόμενο ότι ο ομιλητής θα εκπλήξει το κοινό με την περιγραφή γεγονότων που βρίσκονται τόσο μακριά από σήμερα αλλά τόσο κοντά μας…

Σε κάποιους από τους προσκεκλημένους θα ξυπνήσουν μνήμες και εικόνες που έζησαν στην παιδική τους ηλικία και ίσως έχουν ξεχαστεί με την πάροδο του χρόνου… Κάποιοι νεότεροι σε ηλικία θα μάθουν συμβάντα που διαδραματίστηκαν στο Ναύπλιο, σε μια πόλη που σήμερα ανέμελα περιδιαβαίνουμε.

Η Ιστορία έχει καταγραφεί μέσα από προφορικές διηγήσεις και γραπτά ντοκουμέντα. 

Ο Δημήτρης Χ. Γεωργόπουλος κρατά στα χέρια του και θα παρουσιάσει, άγνωστα σε πολλούς, ντοκουμέντα και αποδείξεις.

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.