Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σχεδιάζουν από τώρα το επετειακό 2021 στην Αργολίδα

Σχεδιάζουν από τώρα το επετειακό 2021 στην Αργολίδα

Μαλτέζος, Ράλλη, Διολίτσης και φορείς συσκέφθηκαν για τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Ενόψει της μεγάλης επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και την Εθνική μας Παλιγγενεσία, που θα εορταστεί το 2021 ξεκίνησε ήδη με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζου η προσπάθεια συντονισμού όλων των θεσμικών φορέων του νομού.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, ο Πρόεδρος ΚΕΔΑΜ Πέτρος Διολίτσης, η εκπαιδευτικός Πένυ Μπρούσαλη Καχριμάνη και τα μέλη του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας κος Νικόλαος Μπουμπάρης, κα Κωνσταντίνα Πατούρα και η κα Αγγελική Ντεβέ.

Όλοι εξέφρασαν τη βούλησή τους να εργαστούν από κοινού, συντεταγμένα και δυναμικά, υπό την συγκρότηση μιας Ενιαίας Επιτροπής με κοινή συνισταμένη για τις δράσεις όλων των πόλεων της περιοχής με σκοπό την προβολή του ιστορικού ρόλου που έπαιξε η Αργολίδα στην Επανάσταση του 1821.

Σχεδιάζουν από τώρα το επετειακό 2021 στην Αργολίδα

Συγκεκριμένα υπεβλήθησαν πολλές προτάσεις που θα λαμπρύνουν τις εκδηλώσεις του 2021 υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συζητήθηκε εκτενώς η ανάγκη συνεργασίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ενώ διερευνήθηκε η δυνατότητα δραματοποίησης στους φυσικούς χώρους των ιστορικών γεγονότων των Εθνοσυνελεύσεων με τη συνεισφορά του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο.

Τέθηκε η πρόταση συνδιοργάνωσης ενός Ιστορικού Συνεδρίου για τη συμβολή της Αργολίδας στον Αγώνα του 1821 που θα οδηγήσει στην προβολή του Νομού τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Υπήρξε συμφωνία τόσο για την ανάγκη προετοιμασίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία του νομού όσο και για την τη ενεργό συμμετοχή των μαθητών στις εκδηλώσεις ώστε να κινητοποιηθεί το ενδιαφέρον της νεολαίας, να ασχοληθούν ενεργά και να γίνουν και οι ίδιοι αρωγοί στη συνδιαμόρφωση των εορτασμών.

«Ζητούμενο δεν είναι μόνο οι δημόσιοι πόροι αλλά η δημιουργικότητα, η όρεξη, το μεράκι και η επιθυμία για την ανάδειξη και διατήρηση της ιστορικής μνήμης των γεγονότων που σημάδεψαν την ιστορία του έθνους μας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας.

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.