Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δημήτρης Σφυρής

Σφυρής: Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει χρονική λήξη και δεν αποτελεί λύση

Νέα τοποθέτηση του πρώην δημάρχου για τα σκουπίδια

Επανέρχεται στο θέμα των σκουπιδιών ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, με νέα ανακοίνωσή του η οποία απευθύνεται στους δημότες της Ερμιονίδας.

Διαβάστε Επίσης: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται ο Δήμος Ερμιονίδας

 

Όπως σημειώνει ο πρώην δήμαρχος Ερμιονίδας:

«Η πολιτική διχασμού των Δημοτών δεν βοηθά στην λύση του προβλήματος ούτε οι στοχευμένες ενέργειες δημιουργίας μίσους, οργής και επικοινωνιακών τακτικών απειλών προς το πρόσωπό μου συνάδει για την εύρεση λύσης. Εδώ και πολλούς μήνες με ένταση μετεκλογικά, η παραπληροφόρηση, οι χαρακτηρισμοί, οι αναλήθειες και οι συκοφαντίες οδηγούν στο διχασμό της τοπικής κοινωνίας και όχι στην συναίνεση.

Πέντε χρόνια παρέβλεπα οποιεσδήποτε προκλήσεις και καταγγελίες αδιαφορώντας. Αυτή η τακτική όμως κορυφώθηκε τον τελευταίο καιρό με αποκορύφωμα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Μάζεψα τα σκουπίδια το 2014 και αγωνίστηκα ακόμα και όταν είχα 4 εργάτες.

Θυμίζω ότι ο Αντιδήμαρχός του Καθαριότητας κος Τσαμαδός,  μετά τις εκλογές, έκανε μήνυση-καταγγελία (επέρχεται και 2η), επιδιώκοντας να μ΄ εμποδίσει να τα μαζέψω.

Θα έρθει άμεσα η ώρα για να καταλάβει ο κόσμος ποιος λέει ψέματα.

Παρ΄ όλο που δεν εκλέχτηκα Δήμαρχος, δεν πήγα σπίτι μου. Νυχθημερόν με οιοδήποτε κόστος (ακόμη και με τους 4 εργάτες) κάθε απόγευμα και Σαββατοκύριακα, μάζευα τα σκουπίδια και παρέδωσα στις 30 Αυγούστου καθαρή την Ερμιονίδα (υπάρχουν άπειρες φωτό).

Όμως αυτό που προέχει είναι η ΛΥΣΗ και αυτό ενδιαφέρει τους Δημότες.

Η  σύγκλιση των αρχηγών που εγώ προκάλεσα, συνοδευόταν με επιστολή μου στο Δήμαρχο από την 7/11/2019 για τις άμεσες ενέργειες προς αποφυγή καταστάσεων που θύμιζαν καλοκαίρι του 2014 και συζητήθηκαν οι προτάσεις μου που ήταν οι εξής:

  1. Προσφυγή στην Περιφέρεια σε συνδυασμό να μην μείνουν τα σκουπίδια κάτω και το άνοιγμα του Πράσινου Σημείου όπως έκανα εγώ παρ΄ όλες τις καταγγελίες και τα δικαστήρια.
  2. Άρση της Απόφασης Αναστολής λειτουργίας του Πράσινου Σημείου ώστε να συνεχιστεί το Πρόγραμμα Αποκομιδής και να είναι σύννομες οι ενέργειες ώστε να μην σταματήσει το Πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή και να μην μείνουν τα σκουπίδια κάτω μέχρι να λειτουργήσει το Πρόγραμμα της Περιφέρειας που αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, χωρίς να είναι σίγουρο ότι το καλοκαίρι θα έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές.

Τόνισα μάλιστα ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην υπάρξουν καταγγελίες, οι οποίες στη συζήτησή μας, στη σύσκεψη και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήσαν ονομαστικά ελεγχόμενες.

Συναινέσαμε στη δημιουργία Δημοτικού Σταθμού Μεταφόρτωσης με την υπάρχουσα μελέτη και την αποφυγή δημιουργίας χωματερών.

Παρ΄ όλα αυτά η συμφωνία δεν τηρήθηκε και ουδέποτε εγώ έκανα καταγγελία, ούτε κάποιο μέλος της παράταξής μου από εκείνη την μέρα, παρά μόνο όταν έριξαν σκουπίδια “χύδην” μέσα στις αποθήκες  του Δήμου που βρίσκονται οι εργαζόμενοι και οι οποίοι μου κατήγγειλαν το γεγονός και μου έστειλαν φωτογραφίες.

Μάλιστα στον ίδιο χώρο ο οποίος είναι ενιαίος με το σημείο που είχαν αδειάσει τα σκουπίδια τα απορριμματοφόρα, μοιράστηκαν σήμερα 13/12/2019, τα τρόφιμα στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι είχε εξασφαλίσει την κατ΄εξαίρεση δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης από τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και συναινέσαμε.  Σε ερώτηση όλων πως μάζεψα τα σκουπίδια από κάτω το  Σεπτέμβριο του 2014 ανέφερα ότι τότε βρεθήκαμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αναφερθήκαμε στην ήδη δημιουργία χωματερών και την καύση απορριμμάτων σε άλλο ιδιωτικό χώρο στη θέση “Γκολέμη” και συμφωνήσαμε ότι δεν θα ‘πρεπε να δημιουργηθούν άλλες χωματερές και να γίνουν σύννομες ενέργειες.

Αυτή τη στιγμή με τα τελευταία γεγονότα της συκοφαντίας και του διχασμού και των ανυπόστατων και ψευδών δηλώσεων του Δημάρχου ότι εγώ κατήγγειλα την απόθεση – μεταφόρτωση των απορριμμάτων σε ξένη ιδιοκτησία στη θέση “Αυλώνα Κρανιδίου”, δεν είναι της παρούσης, και έχει πάρει ήδη το δρόμο της για την προστασία της προσωπικότητάς μου και της οικογένειάς μου. Ούτε αποτελεί πεδίο κοκορομαχίας. Αποδεικνύεται ότι η μετάδοση των γνώσεων και της εμπειρίας μου σε αυτό το θέμα δεν έτυχε αποδοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9/12/2019 δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τον Δήμαρχο και την επόμενη μέρα έγινε η “κατάληψη” ιδιωτικού χώρου χωρίς τη συναίνεση του ιδιοκτήτη για την “χύδην” απόρριψη και μεταφορά απορριμμάτων.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που εκ των πραγμάτων είναι αναγκαία, έχει χρονική λήξη και δεν αποτελεί λύση. Γι αυτό πρέπει να σκεφθούμε το “άμεσο” μέλλον διότι αυτό που συμβαίνει στην Ερμιονίδα το χειμώνα και δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι σήμερα μας προβληματίζει να σκεφθούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι».

Riviera Banner

Σχόλια

Σταυρος Μιχαηλιδης (χωρίς επαλήθευση) Κυριακή 15/12/2019 - 21:57

Η δηλωση που εκανε ο κ. Σφυρης οτι " ......και παρέδωσα στις 30 Αυγούστου καθαρή την Ερμιονίδα (υπάρχουν άπειρες φωτό)." ειναι εντελως ανακριβης. Επισυναπτω αντιγραφο της επιστολης την οποια ειχα καταθεσει στον Δημο Ερμιονης στις 27 Ιουνιου, 2019,

Σταυρος Μιχαηλιδης
Αγροκτημα Γκαρμπερι
Τ. Θ. 818
Πετροθαλασσα
Ερμιονιδα
Τηλ: 27540 52257
e-mail : stavros.m@zen.co.uk

27 Ιουνιου, 2019

Δημητρης Σφυρης
Δημαρχος Ερμιονιδας
Κρανιδι
Ερμιονιδα

Κυριε Σφυρη,

ΘΕΜΑ: ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

Ειναι απολυτως απαραιτητο να λαβεται αμεσα μετρα για την συλλογη των απορριματων στη περιοχη μας. !!!!
Στη θεση 3η Εισοδος, Φλαμπουρα, επι της παραλιακης οδου Πορτο Χελιου προς Ερμιονη η κατασταση εχει γινει απαραδεκτη. Επισυναπτω φωτογραφειες που δειχνουν ξεκαθαρα την κατασταση.
Απο τοτε που εφτασα εδω για τις διακοπες μου στις 31 Μαιου εως σημερα, δηλαδη ενα ολοκληρο μηνα !!! δεν εχει γινει καμμια συλλογη απορριματων. Τα απορριματα εινα απλωμενα στη ακρη του δρομου σε αποσταση 25 μετρων και εχουν κανει τον δρομο μονοδρομο.
Δεν ειναι απαραραιτητο να σας εξηγησω οτι βαζετε σε κινδυνο την υγεια των κατοικων της περιοχης. Δεν ειναι απαραιτητο να σας εξηγησω οτι δυσφημειται η περιοχη μας. Πως θα διαφημιζεται η περιοχη μας ως η Κυανη Ακτη της Ελλαδος? Μελλοντικα η αναμενομενη πτωση στον τουρισμο θα εχει σοβαρες αρνητικες επιπτωσεις για την τοπικη οικονομια.
Η κατασταση αυτη δεν επιδεχεται εξηγησιων η δικαιολογιων. Εσεις, ως Δημαρχος, ειστε υπευθυνος. Θα πρεπει να επιληφθειτε αμεσα για να λυθει αυτο το προβλημα.
Αν δεν θα παρετε αμεσα μετρα θα χρειασθει να επικοινωνησω με τα Μεσα Μαζικης Επικοινωνιας και να φτασω στο σημειο να σας καταγγειλω στις αρχες της Ευρωπαικης Ενωσης, οι οποιοι θα σας επιβαλλουν αυστηρες ποινες.

Παρακαλω να αναλαβεται αμεσα τις ευθυνες σας !!!

Με εκτιμηση

Σταυρος Μιχαηλιδης

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.