Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Τεχνικός ασφαλείας

Σεμινάρια μέσω του Επιμελητηρίου Αργολίδας

Επιμόρφωση για τεχνικούς ασφαλείας σε δύο κατηγορίες επικινδυνότητας.

Όπως ενημερώνει το Επιμελητήριο Αργολίδας, από τις 18 Μάιου επιτρέπεται η πραγματοποίηση των σεμιναρίων επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας, η οποία είχε ανασταλεί  από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τον COVID -19.

Η υλοποίησή τους θα γίνεται με τις εκάστοτε οδηγίες του υπουργείου για την τήρηση μέτρων προστασίας κατά την πραγματοποίησή τους.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων, σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας. Ο τεχνικός ασφαλείας είναι σύμβουλος του εργοδότη και των εργαζομένων.

Ποιοι μπορούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια

 Για την έναρξη της διαδικασίας, σας ενημερώνουμε ότι την ειδικότητα και τα καθήκοντα του Τεχνικού Ασφαλείας μπορεί να αναλάβει ο εργοδότης ή εργαζόμενος της επιχείρησης, με την παρακολούθηση συγκεκριμένου και εξειδικευμένου σεμιναρίου επιμόρφωσης από το Επιμελητήριο Αργολίδας.

Σημειώνεται ότι η μη ανάληψη καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας συνεπάγεται για την επιχείρηση υψηλά πρόστιμα από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Για αυτό και το Επιμελητήριο Αργολίδας στα πλαίσια ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μελών του υλοποιεί και για το έτος 2020 προγράμματα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας Β΄ και Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας.

Σεμινάρια Β΄ Κατηγορίας επικινδυνότητας

Στις επιχειρήσεις που υπάγονται στη Β΄ κατηγορία επικινδυνότητας, ο εργοδότης ή ο εργαζόμενος μπορεί να αναλάβει καθήκοντα τεχνικού Ασφαλείας εφόσον επιμορφωθεί σε θέματα «Υγιεινής και Ασφάλειας σε χώρους Εργασίας», συνολικής διάρκειας 35 ωρών. Το κόστος ανέρχεται στα 100 (εκατό) ευρώ. Για την Β΄ κατηγορία με την υποβολή της αίτησης καταβάλλεται προκαταβολή 50 €. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί την ημέρα έναρξης των σεμιναρίων και αφού προηγηθεί τηλεφωνική ειδοποίηση των ενδιαφερομένων για τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

Σεμινάρια Γ΄ Κατηγορίας επικινδυνότητας

Στις επιχειρήσεις που υπάγονται στη Γ΄ κατηγορία επικινδυνότητας, ο εργοδότης μπορεί να αναλάβει καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας εφόσον επιμορφωθεί πάνω σε θέματα «Υγιεινής και Ασφάλειας σε χώρους Εργασίας», συνολικής διάρκειας 10 ωρών. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50 (πενήντα) ευρώ. Για την Γ΄ κατηγορία το ποσό των 50 (πενήντα) ευρώ καταβάλλεται με την υποβολή της αίτησης.

Δομές διδασκαλίας

Τα προγράμματα υλοποιούνται στις πιστοποιημένες δομές του Επιμελητηρίου Αργολίδας (Κ.Δ.Β.Μ.2), με προσβασιμότητα για Α.μ.Ε.Α, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον COVID-19ενώ η εκπαίδευση πραγματοποιείται από πιστοποιημένους και έμπειρους επιστημονικούς συνεργάτες.

Πληροφορίες

Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν άμεσα τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στα παραπάνω σεμινάρια, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αργολίδας (Άργος, οδός Κορίνθου 23) κατά τις εργάσιμες ημέρες από 08:00 έως 14:00 (τηλ. 2751067216). Υπεύθυνη: κα Αγγελική Δανοπούλου.

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.