Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

remax

Σε τροχιά υλοποίησης τα ΚΤΕΛ Ελαιώνα

Το 2021 η δημοπράτηση και υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΚυρ. 16 Δεκ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση, που μετράει πάνω από δέκα χρόνια εξαγγελιών, βρίσκεται πλέον η κατασκευή του τερματικού σταθμού ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Αλεξάνδρας Κασσίμη στην «Καθημερινή».

Συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση για ανάθεση του έργου χρηματοοικονομικού συμβούλου που θα οδηγήσει στην εύρεση χρηματοδότησης, δημοπράτησης και υπογραφής των σχετικών συμβάσεων. Σύμβουλος ορίστηκε κατόπιν διαγωνισμού η Grant Thornton, η οποία αναλαμβάνει το συμβουλευτικό έργο έναντι 457.000 ευρώ.

Για πρώτη φορά υπάρχει χρονικός ορίζοντας υλοποίησης του σχεδίου, καθώς εκτιμάται ότι μέσα σε δύο χρόνια (έως τις αρχές του 2021) θα έχει ωριμάσει το έργο και θα βρίσκεται στην τελική φάση οριστικοποίησης της σύμβασης με τον επενδυτή μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού.

Το ακίνητο που έχει επιλεγεί να στεγάσει το νέο τερματικό σταθμό είναι περιουσία της αττικό μετρό, βρίσκεται στην περιοχή του Ελαιώνα (Βοτανικός) και αναμένεται να εξυπηρετεί ετησίως περίπου 16 εκατ. επιβάτες.

Ο νέος τερματικός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα θα αντικαταστήσει τους σημερινούς παρωχημένους σταθμούς σε Κηφισό και Λιοσίων και θα εκσυγχρονίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Θα έχει επιφάνεια 40.000 τ.μ. και θα διαθέτει εμπορικά καταστήματα, χώρους εστίασης και αναψυχής. Σημειώνεται ότι ο μελλοντικός σταθμός συνδέεται με το δίκτυο μετρό (σταθμός μετρό Ελαιώνας) που θα εξασφαλίζει τη μετακίνηση των επιβατών προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», το κέντρο της Αθήνας και το λιμάνι του Πειραιά.

Άνοδος φροντιστήριο Άργος

 

Μαθήματα Μπριτζ στην Αργολίδα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.