Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

remax

Σε ποιούς απευθύνεται το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας σε Ναύπλιο και Κρανίδι

Σε εξέλιξη οι εγγραφές
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 13 Ιουν. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας βρίσκεται στο Ναύπλιο και στο Κρανίδι, απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών και παρέχει απολυτήριο Γυμνασίου δωρεάν, μετά από διετή φοίτηση. Ο απόφοιτος μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του και στο Λύκειο και γιατί όχι και στο πανεπιστήμιο.

Για όσους είναι διστακτικοί ως προς την εγγραφή τους ή ακόμα θεωρούν πως στην ηλικία τους δεν υπάρχει πια περιθώριο για εκπαίδευση, οι υπεύθυνοι του σχολείου απαντούν πως η εκπαίδευση ενηλίκων είναι η απόδειξη της χρησιμότητας μιας διαρκούς εκπαίδευσης χωρίς όριο ηλικίας και οι παρακάτω πληροφορίες θα τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν κάθε δισταγμό.

Η φιλοσοφία του ΣΔΕ στηρίζεται στη θέληση των πολιτών και της κοινωνίας να καταπολεμήσουν τον κοινωνικό αποκλεισμό μέσω της εκπαίδευσης.

Η εκπαίδευση που παρέχει οργανώνεται ως ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών που έχει στόχο την απόκτηση τυπικών γνώσεων, βασικών προσόντων και την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων. Λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα στοιχεία των εκπαιδευομένων (εργασία, οικογένεια, κλπ) και βάζει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του τις προσωπικές και συλλογικές εμπειρίες των εκπαιδευομένων.

Για τους λόγους αυτούς οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πληροφορική σε οργανωμένα εργαστήρια, ξένη γλώσσα (αγγλική) και να αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες μέσα από ομάδες εργασίας σε θέματα που επιλέγουν συλλογικά.
Ταυτόχρονα ακολουθούν ένα πιο κλασικό πρόγραμμα σπουδών με μαθηματικά, ελληνική γλώσσα, φυσικές και κοινωνικές επιστήμες, οργανωμένο με την ίδια ευέλικτη λογική. Ο σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων στη γλώσσα, τα μαθηματικά, την επικοινωνία, τον πολιτισμό (μουσική, θέατρο, ζωγραφική, κλπ).

Τέλος, με τη βοήθεια Συμβούλου Ψυχολόγου και Συμβούλου Σταδιοδρομίας οι εκπαιδευόμενοι προετοιμάζονται για μια καλύτερη επαφή με τον κόσμο της εργασίας και την τοπική κοινωνία.

Στεγάζεται στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου (παραλιακή Ναυπλίου-Ν.Κίου, κοντά στο κολυμβητήριο) και στο Γυμνάσιο Κρανιδίου. Λειτουργεί από τις 17:00 έως 20:30 κάθε μέρα.

Οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από τα τηλέφωνα: 27520-99484, 6944624554, 6932195701

Άνοδος φροντιστήριο Άργος

 

Μαθήματα Μπριτζ στην Αργολίδα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.