Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ελιες

«Σε λίγα χρονιά από σήμερα ο Αγρότης δεν θα υπάρχει» λέει ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

Κλιμάκια καταγραφής & εκτίμησης των ζημίων από τον ΕΛΓΑ ζητά άμεσα

Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων απευθύνεται στον ΕΛΓΑ για να καταγράψει τις τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν στους ελαιώνες. Συγκεκριμένα σημειώνει σε δραματικούς τόνους: «Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, αφουγκραζόμενος την αγωνία χιλιάδων αγροτών με την παρούσα ανακοίνωση, θέλει να απευθυνθεί προς όλους όσους σχετίζονται με την αγροτική πολιτική ( Υπουργείο Γεωργίας , ΕΛ.ΓΑ. , Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας ) και ν’ αναδείξει την τεράστια ζημιά που προκλήθηκε στους ελαιώνες από τις πρόσφατες ακραίες υψηλές θερμοκρασίες.

Επειδή οι ελαιώνες, ήταν στο κρίσιμο στάδιο της καρπόδεσης και γεννιόνται εύλογες αμφιβολίες για την παραγωγή του προσεχούς χειμώνα ζητούμε από τον ΕΛΓΑ – καθ’ ότι τον πληρώνουμε με την Ενεργοποίηση της Επιδότησης – να αποστείλει τάχιστα κλιμάκια καταγραφής & εκτίμησης των ζημίων και να προβεί σε αποζημιώσεις προς όλους τους πληγέντες Αγρότες.

Επίσης, να υπενθυμίσουμε προς την ηγεσία του ΕΛΓΑ ότι ο οργανισμός συντηρείται αποκλειστικά και μόνο με χρήματα των Αγροτών , οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι κατώτερες του αναμενόμενου και εάν δεν πληρωθεί στην ώρα του το χρέος αποστέλλεται στην εφορία στερώντας από τον Αγρότη φορολογική ενημερότητα. Οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής & τις χαμηλές τιμές του ελαιόλαδου καθιστούν του μέλλον του Αγρότη εξαιρετικά αβέβαιο. Χαμηλές τιμές αγροτικών προϊόντων , μείωση Κοινοτικών Ενισχύσεων, υψηλή φορολογία & ασφαλιστικό, Δασικοί χάρτες, αισχροκέρδεια εμπόρων, υψηλό κόστος παραγωγής (τιμές λιπασμάτων , αγροεφοδίων , ημερομίσθια ) συνομολογούν στην ότι σε λίγα χρονιά από σήμερα ο αγρότης θα έχει εξαφανισθεί από προσώπου γης.

Απευθυνόμαστε προς τα συναρμόδια Υπουργεία που έχουν ευθύνη στην χάραξη αγροτικής πολιτικής να προχωρήσουν προς επίλυση των πάσης φύσεως προβλημάτων των Αγροτών γιατί πολύ απλά σε λίγα χρονιά από σήμερα ο Αγρότης δεν θα υπάρχει , η πρωτογενής παραγωγή θα έχει καταρρεύσει και εταιρείες θα αγοράζουν τα προϊόντα μας σ’ εξευτελιστικές τιμές και θα πωλούνται στους καταναλωτές πανάκριβα .

Σταματήστε τον εμπαιγμό των Αγροτών διότι η καταστροφή μας θα ισοδυναμεί με καταστροφή του αγροτοδιατροφικού τομέα της Ελλάδας» καταλήγει.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.