Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λεάγκρος Banner

Σε αναμμένα κάρβουνα στην Αργολίδα για το αγροτικό τιμολόγιο

Η ΔΕΗ αποφάσισε να κάνει εκκαθάριση, έστω κι' αν μαζί με τα ξερά μπορεί να καούν και τα χλωρά.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤρί. 17 Ιουλ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Μέχρι 23 χρόνια θα χρειαστούν οι αγρότες των περισσότερων νομών της Πελοποννήσου, για να πάρουν άδειες χρήσης νερού και να τις καταθέσουν στη ΔΕΗ, προκειμένου να συνεχίσει να τους χορηγεί το αγροτικό τιμολόγιο. Και αυτό, ενώ η ΔΕΗ έχει ζητήσει από τους αγρότες να υποβάλουν τις άδειες χρήσης νερού μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου έχει 23.500 περίπου αιτήσεις σε εκκρεμότητα και 5 υπαλλήλους για να τις διαχειριστεί, πράγμα αδύνατον, αφού το 2017 κατάφερε να εκδώσει λιγότερες από 1000 άδειες! 

Η ΔΕΗ πάντως είναι αποφασισμένη να προβεί σε εκκαθάριση, καθώς πιστεύει πως αρκετοί αγρότες δεν δικαιούνται το μειωμένο τιμολόγιο, διότι χρησιμοποιούν την παροχή για άλλες δραστηριότητες πέραν της αρδευτικής, όπως προβλέπει ο νόμος.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ δικαιούχοι του προνομιακού αγροτικού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος φέρονται αυτήν τη στιγμή περί τους 230.000 καταναλωτές. Η Επιχείρηση υλοποιεί πρόγραμμα εκκαθάρισης του Μητρώου και ζητά τόσο την κατανόηση όσο και τη συνεργασία των αγροτών.

Συγκεκριμένα, ζητά από τους αγρότες να καταθέσουν τα προβλεπόμενα από την υπ’ αριθ. 140424/06.03.2017 Υπουργική Απόφαση δικαιολογητικά. Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι αγροτικού τιμολογίου έχουν ήδη ειδοποιηθεί με επιστολή για να προσκομίσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η ΔΕΗ καλεί για μία ακόμη φορά τους αγρότες σε συνεργασία, ώστε τελικά να εξαλειφθεί το νοσηρό φαινόμενο κατάχρησης ενός προνομίου που έχει θεσπιστεί από την Πολιτεία για να στηριχθούν όσοι πραγματικά ασκούν αγροτική δραστηριότητα.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org