Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

κορωνοϊός

Σε άλλη περιφέρεια έχουν καταχωριστεί τα 2 από τα 3 κρούσματα της Αργολίδας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Συνολικά 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφέρεια την Παρασκευή 3 Απριλίου – Επικοινωνία Νίκα με Χαρδαλιά και Θεοδωρικάκο.

Επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά για το θέμα του κορωνοϊού και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο σχετικά με την στήριξη του πληθυσμού εν όψει του Πάσχα είχε σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στο μεταξύ, 16 συνολικά ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην Τρίπολη σήμερα Παρασκευή, κατά την υπό τον περιφερειάρχη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής, στις 9 το πρωί.

Σε ότι αφορά την Αργολίδα ο 70χρονος από τον Τυρό που διαγνώστηκε στο νοσκομείο Άργους ανάρρωσε και πλέον δεν έχει τον ιό. Ωστόσο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, παραμένουν τρία, εκ των οποίων μόνο το ένα αφορά διάγνωση σε νοσοκομείο του νομού, ενώ τα υπόλοιπα δύο έχουν δηλώσει διεύθυνση στην Αργολίδα, όμως έχουν καταχωρισθεί σε άλλη περιφέρεια της χώρας.

Την ίδια στιγμή αναστάτωση υπάρχει στο Άργος με ηλικιωμένο άνδρα που έχει τεθεί σε κατ' οίκον καραντίνα και φέρεται να είναι φορέας του ιού ως στενή επαφή ενός ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας, και ο οποίος σύμφωνα με αυτόπτες φέρεται να παραβίασε την καραντίνα και αναχώρησε από το χωριό του για το Άργος επισκεπτόμενος τράπεζες, βενζινάδικα και περίπτερα κ.α.

Ειδικότερα, οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν είναι, στην Αργολίδα 3, στην Αρκαδία 3, στην Κορινθία 1, στη Λακωνία 1 και στη Μεσσηνία 8.

Τηλεδιάσκεψη

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δελτίο που δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κατάσταση σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου στην Περιφέρεια είναι η εξής:

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας:

«Ανακοινώνεται ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για τo κρούσμα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον στην Περιφέρειά μας σε δεκαέξι (16) και αναλυτικότερα:

  • ΠΕ Αργολίδας: τρία (3)* Σημειώνεται ότι με τη νέα αναφορά του ΕΟΔΥ τα δύο περιστατικά καταχωρίσθηκαν σε άλλη Περιφέρεια της χώρας, παραμένουν δε μόνο ως δηλωθείσα διεύθυνση και στην Π.Ε. Αργολίδας εμφανίζεται στην αναφορά: ένα*
  • ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)
  • ΠΕ Κορινθίας: ένα (1)
  • ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)
  • ΠΕ Μεσσηνίας: οκτώ (8)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 11 άνδρες και 5 γυναίκες.

Εκ των κρουσμάτων δύο έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και έξι νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ:

Η συνδρομή της Περιφέρειας στους φορείς

Στο μεταξύ, δημοσιοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι πίνακες με τα είδη και τις δαπάνες που έχουν γίνει ανά Περιφερειακή Ενότητα, στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης και αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τους αναλυτικούς πίνακες, ανά Π.Ε.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.