Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κεφαλάρι Άργους 1967

Ρετρό βίντεο από το Κεφαλάρι του 1967: Ο Ερασίνος, η Ζωοδόχος πηγή και ο Πασχαλινός οβελίας

Ο φακός καταγράφει σπάνιες εικόνες από εκείνη την εποχή και οικογενειακές στιγμές από το εορταστικό τραπέζι στο όμορφο χωριό του Άργους.

Πάσχα του 1967 στο Κεφαλάρι Άργους. Στις σπηλιές του μυθικού θεού Πάνα και στην θέση της παλιάς Παναγίας Κεφαλαριώτισσας που καταστράφηκε από ισχυρότατη έκρηξη το 1918 με 45 νεκρούς, η εκκλησία της Ζωοδόχου πηγής χτισμένη το 1924 από δωρεά Αργειτών μεταναστών στην Αμερική. Η έκρηξη δε ήταν τόσο ισχυρή, που ακούστηκε έως και στο Ναύπλιο.

Στο βίντεο που ανέβαση η Aylon Film Archives παρακολουθούμε πλάνα από την φυσική λίμνη που σχηματίζεται από τα νερά του Ερασίνου ποταμού, το καμπαναριό που είναι χωμένο στον βράχο του όρους Χάον καθώς ένας σκεπτικός επισκέπτης καταγράφεται από τον φακό.

Το σκηνικό αλλάζει και τον φακό πλέον μονοπωλεί η συντροφιά του κινηματογραφιστή, που καθισμένοι στο τραπέζι περιμένουν να γευτούν τον πασχαλινό οβελία.

Λίγο παραπέρα τα μέλη μιας οικογένειας επιδίδονται στο πασχαλινό έθιμο. Το ασπρόμαυρο φιλμ κλείνει με κοντινό πλάνο στον λιλιπούτειο της παρέας.

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.