Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ρεκόρ Γκίνες στη Σπάρτη

Ρεκόρ Guinness απο 17χρονο στη Σπάρτη (Vid)

Δημιούργησε το μεγαλύτερο έργο στον κόσμο από καφέ - Είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών.

Ρεκόρ Γκίνες κατόρθωσε να κάνει ο 17χρονος Κύπριος Άλεξ Ντζαγικιάν, καθώς δημιούργησε στη Σπάρτη έναν πίνακα 150 τ.μ., χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τον καφέ.

Το εντυπωσιακό έργο δημιουργήθηκε μέσα σε τρεις ημέρες στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης και απεικονίζει τον Λεωνίδα και τους Σπαρτιάτες να ανεβαίνουν ένα βουνό και να συνεργάζονται προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

Σύμφωνα με τον νεαρό καλλιτέχνη, το έργο ζωγραφικής, το οποίο είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών, απεικονίζει τους Αρχαίους Σπαρτιάτες που συνεργάζονται και φτάνουν στην κορυφή του βουνού. Παρουσιάζεται η Λερναία Ύδρα και οι αστραπές που συμβολίζουν τη θλίψη και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Σπαρτιάτες μέχρι να φτάσουν στην κορυφή, εκεί όπου συναντάται ο βασιλιάς Λεωνίδας –ως άλλος Άτλαντας– που ανυψώνει τη Γη και γιορτάζει για το επίτευγμά του, ενώ ξεπροβάλλει ο ήλιος που παραπέμπει στη χαρά, την αισιοδοξία και τη νίκη.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το Ionian Channel:

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.