home design 800x400
home design 1170Χ320

Ψάξτε τις τσέπες σας: Ελληνικό κέρμα των 2€ πωλείται 80.000€ στο Ebay!

Δύο ευρώ

Φρενίτιδα υπάρχει για τα «μαγικά» ελληνικά νομίσματα των 2 ευρώ, του 2002, με τις δημοπρασίες στο Ebay να εκτοξεύουν την αξία τους πάνω από τα 80.000 ευρώ. Ψάξτε λοιπόν τις τσέπες και τα πορτοφόλια σας και αν έχετε το παρακάτω νόμισμα, να ξέρετε πως αξίζει πολλά παραπάνω από 2 ευρώ.

Το εν λόγω κέρμα έχει την εξής ιδιαιτερότητα σύμφωνα με την περιγραφή του κατόχου του. «Το χαμηλότερο μικρό αστέρι του ευρώ περιέχει το γράμμα “S”. Επιπλέον, ο αριθμός 2 δεν είναι κεντραρισμένος».

Στο κέρμα των 2 ευρώ απεικονίζεται σκηνή από ψηφιδωτό που βρέθηκε στη Σπάρτη (3ος αι. μ.Χ.) και αναπαριστά την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, μεταμορφωμένο σε ταύρο. Η Ευρώπη είναι μια μορφή της ελληνικής μυθολογίας από την οποία πήρε το όνομά της η Ήπειρός μας.

Σύμφωνα ωστόσο με άλλες ενδείξεις, το υπό εξέταση νόμισμα δεν είχε καμιά συλλεκτική αξία ενώ ο ισχυρισμός πως το νόμισμα μπορεί να πωληθεί για 80,000 ευρώ δεν ευσταθεί. Αυτή η τιμή αφορούσε μια συγκεκριμένη αγγελία στο ebay η οποία ήταν πιθανότατα προϊόν φάρσας και δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την αξία του νομίσματος στην αγορά. Δείτε τη σχετική τεκμηρίωση εδώ.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Σταυρούλα

    Έχω το σπάνιο 2 ευρω.που μπορώ να το πουλήσω;

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis