Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Εορτασμός 200 χρόνια από την επανάσταση

Ψάχνουν χορηγίες στη Πελοπόννησο για τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821

500.000 ευρώ ο προϋπολογισμός - Λειψή η γνωμοδοτική επιτροπή - Προσπάθεια να βρεθούν χορηγοί που θα καλύψουν μέρος των εξόδων.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤρί. 25 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Μισό εκατομμύριο ευρώ θα είναι ο προϋπολογισμός για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέρος του οποίου θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να καλυφθεί με χορηγίες, σύμφωνα με τα όσα είπε η εντεταλμένη γι' αυτό τον σκοπό σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Κατά την εισήγησή της στην χθεσινή σχετική συζήτηση στο ΠεΣυ Πελοποννήσου, η κυρία Σπυριδάκου αναφέρθηκε στη σημασία της επετείου, στον κομβικό ρόλο της Πελοποννήσου στην Ελληνική Επανάσταση, αλλά και στην αναγκαιότητα συγκρότησης γνωμοδοτικής επιτροπής αποτελούμενης από τέσσερις περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφίας, τέσσερις περιφερειακούς συμβούλους της μειοψηφίας και με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών, πανεπιστημιακών και άλλων, συνολικά η επιτροπή θα αποτελείται από 13 μέλη.

Μια γνωμοδοτική επιτροπή η οποία ναι μεν συστάθηκε αλλά με σοβαρότατες παραλείψεις, καθώς διεθνούς κύρους Πελοποννήσιοι οι οποίοι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν τα μέγιστα έμειναν εκτός αυτής!

Σκοπός της επιτροπής θα είναι η διοργάνωση πολύπλευρων εκδηλώσεων. Γι' αυτό τον λόγο θα συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να καταθέτει και να επεξεργάζεται προτάσεις, να γνωμοδοτεί για τις υποδομές, για το λογότυπο και το μήνυμα της Περιφέρειας, τη διασύνδεση των εορτασμών με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, την καταγραφή και ψηφιοποίηση αρχείων και μαρτυριών, τη φιλοξενία εκθέσεων, τη συνεργασία με την εθνική επιτροπή, την προσέλκυση εθελοντών, την αναζήτηση ιστορικού υλικού μέσω Διαδικτύου.

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.