Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
χριστουνεννιάτικος στολισμός

Πρότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Κεφαλάρι

Έφτιαξαν χριστουγεννιάτικο δέντρο από πλαστικά μπουκάλια

Με την στήριξη του προέδρου του τοπικού συμβουλίου, ο πολιτιστικός σύλλογος Κεφαλαρίου κατάφερε να εντυπωσιάσει στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ανακύλωσης υλικών.

χριστουγεννιατικο δεντρο

Εδώ και λίγες ημέρες άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Κεφαλαρίου Άργους ύψους 5 μέτρων.

Όμως η διαφορά του από τα υπόλοιπα βρίσκεται στο ότι κατασκευάστηκε από κατοίκους της περιοχής με υλικό διακόσμησης τα πλαστικά μπουκάλια.

Μια πολύ όμορφη προσπάθεια, συλλογική, οικολογική που θα πρέπει να βρει μιμητές.

 

Banner Home Design

Riviera Banner

Σχόλια

Evangelos Alexandris (χωρίς επαλήθευση) Τετάρτη 11/12/2019 - 12:35

Στην Ιταλία, σε πάρα πολλά χωριά και Δήμους, έχουμε μια παλιά παράδοση, να μαζεύουμε παρατημένα σε δρόμους πλαστικά μπουκάλια όλο το έτος και να τα χρησιμοποιούμε για τη διακόσμηση των εορτών, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα. Εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι φροντίζουν να κάνουν τη συλλογή κατά τη διάρκεια όλου του έτους και να διακοσμούν τον χειμώνα φάτνες, βαρκούλες, δέντρα Χριστουγέννων, δίνοντας πρόσκαιρη ομορφιά στα πεθαμένα υλικά πριν την τελική τους ανακύκλωση, αλλά και ένα μάθημα οικολογίας σε όλους τους συγκατοίκους ώστε να γίνεται κάθε χρόνο και μικρότερη σε όγκο η διακόσμηση από τα παρατημένα στη φύση σκουπίδια.
Η συνήθεια αυτή έχει ήδη μεταγγισθεί σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες και χαίρομαι που ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγεται δειλά δειλά και η Ελλάδα, κάποιες επαρχιακές πόλεις και χωριά.
Στην επόμενη φωτογραφία το φετινό πλαστικό δέντρο (μικρό, ευτυχώς!) από τον Δήμο της Καλαβρίας Gioia Tauro, αρχαίο ελληνικό λιμάνι της Μεγάλης Ελλάδας.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.