Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επίσκεψη Προσφύγων στο Μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη

Πρόσφυγες στο Μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη

Με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Σπάρτη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση

Οικογένειες προσφύγων και μεταναστών που καταλύουν σε ξενοδοχείο στη Σπάρτη επισκέφθηκαν το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού του Πολιτιστικού Ιδρύματος Πειραιώς. Η πρωτοβουλία για την ενέργεια αυτή ανήκει στο Ινστιτούτο Σπάρτης και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. 

Ενήλικες και παιδιά συνοδεύτηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου τους παρασχέθηκε δωρεάν είσοδος και ξενάγηση. Ο αρχιτέκτονας κ. Γιώργος Γιαξόγλου ανέλαβε να τους δείξει όλα τα σημαντικά εκθέματα του Μουσείου που παρουσιάζουν την ιστορία της ελαιοκομίας στη Λακωνία αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα. 

Στο τέλος της ξενάγησης δωρίστηκε στους πρόσφυγες από ένα αναμνηστικό μπουκάλι με ελαιόλαδο, ευγενική χορηγία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας. 

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό δελτίο τύπου «με αυτό τον τρόπο προσπαθήσαμε να τους μεταφέρουμε την αξία που έχει το δέντρο της ελιάς στην ιστορία, στον πολιτισμό, στην οικονομία και, εν γένει, στην ιδιοσυγκρασία των Σπαρτιατών και των Λακώνων καθ’ όλη τη μακραίωνη παρουσία του στον λακωνικό χώρο. Πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις προσωπικές τους εμπειρίες από την παραγωγή και τη χρήση της ελιάς στις χώρες προέλευσής τους, ενώ διαφάνηκε η εκτίμησή τους για την ποιότητα των προϊόντων μας».
 

Banner Home Design

 

Σχόλια

Evangelos … (χωρίς επαλήθευση) Παρασκευή 14/02/2020 - 09:15

O πολιτισμός αναπτύσσεται κι επιβιώνει μόνο σε σχέση αλληλεπίδρασης και αλληλεγγύης με άλλους πολιτισμούς, διότι μόνο με τη σύγκριση επιτυγχάνεται η σύγκλιση ενδιαφερόντων κι αξιών συμβίωσης.
Η Πελοπόννησος μπορεί και πρέπει να ανοίξει τους ορίζοντές της, που είναι διαχρονικοί ιστορικά σε τρεις ηπείρους, ώστε να κερδίσει το στοίχημα της παγκοσμιοποίησης με κοινωνικό όραμα και πολιτική όσμωσης, παραγωγής διαπολιτισμού, τη μόνο διέξοδο επιβίωσης σε καιρούς κρίσης.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.