Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner ΕΟΔΥ

Εικόνα
Νίκας Τσιώτος

Προμελέτη για τη διάσωση του Πευκιά Ξυλοκάστρου από τη διάβρωση

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του δημάρχου Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Το εκτεταμένο και επιδεινούμενο πρόβλημα των διαβρώσεων από την θάλασσα, στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου, οι οποίες επηρεάζουν πλέον και το παραθαλάσσιο δάσος του Πευκιά, κοντά στο Ξυλόκαστρο -ένα από τα 19 χαρακτηρισμένα ως “αισθητικά” δάση της Ελλάδας- αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που είχε στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με τον δήμαρχο Ξυλoκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο.

“Υπάρχει πλέον μεγάλο ζήτημα με το παραθαλάσσιο δάσος του Πευκιά, καθώς υποχωρούν λόγω της διάβρωσης, μονοπάτια, πεζόδρομοι και άλλοι διαμορφωμένοι χώροι μέσα στο εν λόγω δάσος”, τόνισε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι συμφώνησε με τον δήμαρχο να προχωρήσει άμεσα η προμελέτη που θα αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος, ώστε να ακολουθήσει η οριστική μελέτη για την αντιμετώπισή του.

Υπενθύμισε δε ότι πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε πίστωση 2.800.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των διαβρώσεων στον Κορινθιακό κόλπο.

Σημειώνεται ότι στο εν λόγω δάσος, είναι ανεπτυγμένο δίκτυο μονοπατιών, ενώ στην ίδια περιοχή βρίσκεται και η βίλα του ποιητή Άγγελου Σικελιανού.

Το δάσος του Πευκιά, καλύπτει συνολική έκταση 243,5 στρεμμάτων και η ηλικία του υπολογίζεται στα 140 χρόνια, αποτελείται δε, κατά κύριο λόγο, από χαλέπια πεύκη, ωστόσο σε αυτό υπάρχουν 83 διαφορετικά είδη φυτών, κάποια από τα οποία φυτεύτηκαν σε διαφορετικές περιόδους.

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.