Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δημήτρης Παπαστεργίου - Πόρος

Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Να μας αφυπνίσει η κραυγή αγωνίας του Δημάρχου Πόρου

Η αντιμετώπιση του νέου κύματος του COVID-19 απαιτεί σχέδιο, υπευθυνότητα και συνεργασίες, λέει ο Δημήτρης Παπαστεργίου που εντοπίζει με παρέμβασή του τα προβλήματα που υπάρχουν στην αστυνόμευση των μέτρων από τους δήμους

Μια σημαντική παρέμβαση κάνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος ζητά από τους αυτοδιοικητικούς και κυβερνώντες να αφυπνιστούν από την κραυγή αγωνίας του δημάρχου Πόρου και να αντιληφθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι για το μεγάλο βάρος που έρχονται να σηκώσουν άλλη μια φορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων δεν παραλείπει να επισημάνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία σύνθετη πραγματικότητα με πολυσχιδείς ανάγκες, που η αυτοδιοίκηση με τα πενιχρά, πολλές φορές μέσα που διαθέτει καλείται να την αντιμετωπίσει και να τη θεραπεύσει. 

Πόρος

Ας δούμε αναλυτικά την παρέμβαση του πρόεδρου της ΚΕΔΕ: 

«Τις τελευταίες δυο εβδομάδες παρατηρείται μια σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του COVID-19, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στη χαλάρωση ως προς την εφαρμογή των μέτρων που προτείνουν οι επιστήμονες από πλευράς πολιτών.

Η ανεύθυνη συμπεριφορά, η μη χρήση μασκών και ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους, καθώς και η ανεύθυνη συμπεριφορά κάποιων επιχειρηματιών που βάζουν το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή, σε συνδυασμό με την έλλειψη ελέγχων, δημιουργούν καταστάσεις σαν αυτές που βιώνει τις τελευταίες ημέρες ο Πόρος.

Η κραυγή αγωνίας του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, που προσπαθεί με τα ελάχιστα μέσα και προσωπικό που διαθέτει να διαχειριστεί την υπάρχουσα κατάσταση και το τοπικό lockdown, θα πρέπει να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει άμεσα τον κρατικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας.

Οι περισσότεροι δήμοι της χώρας δεν διαθέτουν μηχανισμούς αστυνόμευσης κι ελέγχου τήρησης των μέτρων, ελλείψει δημοτικής αστυνομίας ενώ στους νησιωτικούς και τουριστικούς Δήμους προκύπτει η ανάγκη για επιπλέον ελέγχους, με το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό να μην επαρκεί για να ανταπεξέλθει στον αυξημένο όγκο των καθηκόντων του.
Σε κάθε όμως περίπτωση είναι αδιαμφισβήτητη η ανάγκη για εντατικοποίηση των ελέγχων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε ακόμη: 

Ο Πόρος δεν είναι η Σπιναλόγκα του Αργοσαρωνικού

Αστυνομικοί Πειραιά κατά δημάρχου Πόρου

Δυστυχώς», συνεχίζει την παρέμβασή του ο κ. Παπαστεργίου,  «βρισκόμαστε μπροστά σε μια συνθέτη πραγματικότητα, όπου είμαστε υποχρεωμένοι να τη διαχειριστούμε χωρίς να έχουμε στη διάθεση μας όλα όσα χρειαζόμαστε.
Γι’ αυτό οφείλουμε να συνεργαστούμε, με σχέδιο και υπευθυνότητα. Χωρίς δικαιολογίες κι επίρριψη ευθυνών ο ένας στον άλλο. Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, δεν έχουμε την πολυτέλεια της διαφωνίας και της αδράνειας.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης, η αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι κάνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη δουλειά της. Σε όλη την Ελλάδα και στο Δήμο Πόρου.
Για να αναχαιτίσουμε το νέο κύμα του κορωνοϊού, η εντατικοποίηση των ελέγχων από την αστυνομία και τη δημοτική αστυνομία όπου υπάρχει, καθώς και η στενή συνεργασία αυτοδιοίκησης, αστυνομίας και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας είναι μονόδρομος. Ασφαλώς, εξίσου αναγκαία είναι και η επίδειξη ατομικής ευθύνης και συμμόρφωσης στις οδηγίες της Πολιτείας, του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Από τη συνεργασία και την υπευθυνότητα όλων μας , θα κριθεί το αποτέλεσμα της δύσκολης μάχης που έχουμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα», καταλήγει.

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.