Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Κρανίδι

Προ τετελεσμένων για το ξενοδοχείο Covid στο Κρανίδι

Αντίθετος ο Γεωργόπουλος αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Απευθυνόμενος στον Τάσο Τόκα ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος απαντά στους προβληματισμούς που εξέφρασε ο επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ για το ξενοδοχείο Covid στην Ερμιονίδα που επιλέχθηκε έπειτα από διαγωνισμό του Υπουργείου Τουρισμού.

Να σημειωθεί πως στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μία εμπορική συμφωνία μεταξύ κράτους και ιδιωτών μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος, χωρίς να υπάρξει ενημέρωση προς τον Δήμο Ερμιονίδας, όπως αποκαλύπτει και ο ίδιος ο δήμαρχος. Βέβαια το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους δήμους στους οποίους βρίσκονται ανάλογες ξενοδοχειακές μονάδες.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Ερμιονίδας:

«Σχετικά με την ενημέρωση την οποία ζητάτε και αφορά την επιλογή ξενοδοχείου για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού, τονίζω για μία ακόμη φορά, πως μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης και κατόπιν αναφοράς που έγινε, οι αντιδράσεις μας ήταν εντονότατες και σε οξύ τόνο.

Επανειλημμένα έχω δηλώσει σε όλους τους τόνους, ότι ο Δήμος Ερμιονίδας δεν έχει ενημερωθεί για οποιαδήποτε επιλογή ή ενέργεια γίνεται, από τους ανάλογα την περίπτωση αρμόδιους σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού, με μόνη εξαίρεση τον προγραμματισμό που έγινε εν μέσω καραντίνας κατά την διήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά.

Διαπιστώνουμε όλοι λοιπόν, πως και αυτή την φορά βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων, αφού δεν ερωτήθηκε ο Δήμος Ερμιονίδας, δεν μας έγινε καμία σχετική ενημέρωση, δεν ζητήθηκε άποψή μας επί του θέματος, και ως εκ τούτου δεν καταθέσαμε καμία γνώμη κατά την διαδικασία επιλογής του ξενοδοχείου.

Δυστυχώς για την τοπική κοινωνία, οι αρμόδιοι δεν ενημέρωσαν τον κύριο εκφραστή της, δηλαδή τον Δήμο Ερμιονίδας, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να γίνεται λόγος για μία συμφωνία μεταξύ ενός ιδιώτη - επιχειρηματία και του Υπουργείου Τουρισμού χωρίς περαιτέρω πληροφορίες.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι στην εν λόγω απόφαση, αφενός διότι πρόκειται για το μοναδικό μέχρι τώρα κέντρο σε όλη την Αργολίδα, και αφετέρου διότι η Ερμιονίδα καλείται για μια ακόμα φορά να σηκώσει αυτό το βάρος. Επιπλέον, αυτό το κέντρο απέχει πολλά χιλιόμετρα από οργανωμένο νοσοκομείο και τέλος η συγκεκριμένη επιχείρηση η οποία βρίσκεται εντός του οικιστικού και εμπορικού ιστού της πόλης, στον ίδιο χώρο φιλοξενεί και το πρακτορείο των ΚΤΕΛ Αργολίδας.

Για όλα τα παραπάνω, έχουμε απευθυνθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες και αφού συλλέξουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται, θα καταθέσουμε μία εμπεριστατωμένη και ορθά τεκμηριωμένη άποψη η οποία θα φτάσει και μέχρι το γραφείο του Πρωθυπουργού».

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.