Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΠΕΣΥ Πελοποννήσου

Πράσινο φως από το ΠΕΣΥ για τον προϋπολογισμό

Ποιοι τέσσερις καταψήφισαν και τι ξεκαθάρισε ο Τατούλης.

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά την ειδική συνεδρίαση του σώματος, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2020.

Το σχέδιο προϋπολογισμού εγκρίθηκε, ειδικότερα, με 25 ψήφους υπέρ, 4 κατά (Θανάσης Πετράκος, Δημοσθένης Δρούγκας, Νίκος Γόντικας και Δημήτρης Τζεμπετζής), ενώ με λευκό εκφράστηκε η Δήμητρα Λυμπεροπούλου.

Κατά δήλωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πέτρου Τατούλη, ο συνδυασμός του υπερψήφισε μόνο τις δαπάνες για τη μισθοδοσία, τη δακοκτονία, την πρόνοια και τη μεταφορά μαθητών.

Απευθυνόμενος στο σώμα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός “δεν εκφράζει την πολιτική βούληση της περιφερειακής αρχής, είναι ένας διαχειριστικός προϋπολογισμός που υπακούει στο νόμο και τίποτ’ άλλο” όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, τονίζοντας πάντως ότι στην πορεία θα υπάρξουν αρκετές αναμορφώσεις του.

Ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός συντάχθηκε από την υπηρεσία σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη έγκριση από το παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, με συνέπεια -ως εκ τούτου- να μην υπάρχει δυνατότητα μεταβολής του στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, τα έσοδα της Περιφέρειας για το 2020 εκτιμώνται σε 110.953.616 ευρώ, τα έξοδα σε 164.242.112 ευρώ, με το έλλειμμα των 53.288.496 ευρώ να είναι καλυπτόμενο από το προβλεπόμενο ταμειακό υπόλοιπο του τρέχοντος οικονομικού έτους 2019.

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.