Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές στην Ασίνη

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές στην Ασίνη

Μία περιήγηση στην ιστορία

Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και η Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας στα πλαίσια των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών, διοργανώνουν από 9 ως 12 Μαΐου στην Αρχαία Ασίνη, του Δ.Δ Ασίνης του Δήμου Ναυπλίου κάποιες δραστηριότητες. Τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι που ενδιαφέρονται να δουν και να γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής της Ασίνης, από την Μυκηναϊκή εποχή ως σήμερα, μπορούν να συμμετέχουν σε περιηγήσεις στους χώρος της Αρχαίας Ασίνης.

Το Καστράκι Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης & Αγίας Παρασκευής που είναι ένας από τους συνεργαζόμενους φορείς, θα διοργανώσει σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας μια περιήγηση την Κυριακή 12 Μαΐου που θα ξεκινήσει από το εκκλησάκι της Παναγιάς Θεοτόκου της Αρχαίας Ασίνης στις 11:00 π.μ.

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές στην Ασίνη

Η βόλτα θα ξεκινήσει με κάποια ενημέρωση από εκπρόσωπο της Εφορίας Αρχαιοτήτων που θα μας πει χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία που έγραψε η Ασίνη από το 3600 Π.Χ. ως σήμερα. Έπειτα θα ακολουθήσει ξενάγηση στην Ακρόπολη της Αρχαίας Ασίνης και στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο στο Λόφο της Μπαρμπούνας.

Στο τέλος το σωματείο θα προσφέρει χρόνο για δημιουργικό διάλογο και κάποιο κέρασμα στο "XeniCamp & Bungalows - Agrotourism Holiday Village" που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου της Μπαρμπούνας στην Ασίνη.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.