Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

remax

Πρασινα σημεία και πρόσθετοι Σταθμοί Μεταφόρτωσης στην ατζέντα του ΦΟΔΣΑ

Παρουσία Κωστούρου η σημερινή σύσκεψη με Γραφάκο για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 11 Σεπ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 στα γραφεία του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Προέδρου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου με το Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο, παρουσία και του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου. 

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα για την εξέλιξη της υλοποίησης των έργων διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αναφέρθηκε η ετοιμότητα του Φορέα για τη συμμετοχή στη λειτουργία του μεγάλου αυτού έργου και επιπλέον παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός των πρόσθετων Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και ο προϋπολογισμός τους, που εκπονήθηκε από το δίκτυο Δήμων ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ για λογαριασμό του ΦΟΔΣΑ.

Οι πρόσθετοι σταθμοί Μεταφόρτωσης πρόκειται να λειτουργήσουν συμπληρωματικά μειώνοντας το μεταφορικό κόστος των Δήμων προς τα κεντρικά σημεία υποδοχής των απορριμμάτων.

Το σύνολο των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού των σταθμών πρόκειται να χρηματοδοτήσει, όπως έχει δεσμευθεί, η πολιτεία από κρατικούς πόρους. Τη λειτουργία των πρόσθετων σταθμών μεταφόρτωσης θα αναλάβει ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, ενώ το σχεδιασμό του έργου έχει αναλάβει το δίκτυο Δήμων ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ.

Ο ΦΟΔΣΑ ενημέρωσε το Γενικό Γραμματέα ότι έχουν υπογραφεί όλες οι συμβάσεις με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη λειτουργία του έργου, ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η άμεση λειτουργία του για να αποσυμφορηθεί η Πελοπόννησος και να λυθεί το οξύτατο πρόβλημα των απορριμμάτων και παράλληλα του ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης των προτάσεων που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο περιβάλλοντος για τη δημιουργία των πράσινων σημείων στους Δήμους.

Ο Γενικός Γραμματέας από την πλευρά του αφού ενημερώθηκε, ανέφερε ότι στηρίζει την υλοποίηση της κατασκευής των πρόσθετων σταθμών μεταφόρτωσης και σύντομα πρόκειται με πρωτοβουλία του να υπάρξει πρόσκληση για υποβολή σχετικής πρότασης από το ΦΟΔΣΑ. Σημείωσε με ενδιαφέρον την προσέγγιση του κόστους λειτουργίας και μεταφοράς εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη δουλειά. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι ξεκινάει διαδικασία τροποποίησης του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) με ρεαλιστικότερη προσέγγιση και ιδιαίτερη έμφαση στα προγράμματα των μπλε και καφέ κάδων.

Άνοδος φροντιστήριο Άργος

 

Μαθήματα Μπριτζ στην Αργολίδα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.