Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Πράσινο ταμείο χρηματοδότηση

«Πράσινα» έργα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ποιοί δήμοι της Πελοπόννησου εντάχθηκαν στο Πράσινο ταμείο και θα χρηματοδοτηθούν έργα.

Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων των Δήμων στο Πρόγραμμα “Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο – Αστική Αναζωογόνηση 2019 -2020” του Πράσινου Ταμείου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των υποβληθεισών προτάσεων ανέρχεται σε 90.715.880,03 ευρώ. Μέρος των πόρων καλύπτεται και από ίδιους πόρους των Δήμων.

Ο συνολικός αριθμός Δήμων που υπέβαλλαν προτάσεις είναι172, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις δήμοι της Αργολίδας.

Αναλυτικά οι Δήμοι της Πελοποννήσου που υπέβαλαν προτάσεις:

1. ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ
2. ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
3. ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
4. ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
5. ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
6. ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ
7. ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
8. ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
9. ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
10. ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
11. ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ
12. ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
13. ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ
14. ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
15. ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
16. ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
17. ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
18. ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ

Ο συνολικός αριθμός προτεινόμενων έργων / υποέργων είναι 197.

Μέχρι την 1η Ιουλίου είχαν ήδη ενταχθεί 21 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 9.522.929,37 €, με συνολικό ποσό χρηματοδότησης από το Ταμείο 5.125.781,15 ευρώ. Η τεχνική αξιολόγηση και οι εντάξεις για όλη την Ελλάδα θα συνεχιστούν μέσα στο προσεχές τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι για τους Δήμους που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν πρόταση έργου λόγων των ειδικών συνθηκών του προηγούμενου τριμήνου, θα ακολουθήσει μέσα στο καλοκαίρι δεύτερη ευκαιρία με τη Β΄ φάση του ίδιου Προγράμματος, ύστερα από Απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα είχε συνολικό προϋπολογισμό 55 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε αμέσως μόλις ανέλαβε καθήκοντα η παρούσα Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, στις 2.12.2019, είχε αρχική ημερομηνία λήξης της προθεσμίας την 8η.5.2020, αλλά κατόπιν συνεννόησης του Υπουργού Περιβάλλοντος &Ενέργειας, κ.Κωστή Χατζηδάκη, με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ.Δ.Παπαστεργίου, παρατάθηκε ως τις 26.6.2020, ώστε να διευκολυνθούν οι Δήμοι να ολοκληρώσουν τις προτάσεις τους με δεδομένα τα έκτακτα μέτρα που προέκυψαν για την αποτροπή διάδοσης του covid-19. Οι άξονες και τα ειδικά μέτρα του Προγράμματος είχαν παρουσιαστεί από τον Υπουργό στις 11.2.2020 σε ημερίδα που διοργάνωσε το Πράσινο Ταμείο στην έδρα του και από τη Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου σε 4 ακόμα ημερίδες που ακολούθησαν σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο ως τις 4.3.2020.

Το Πράσινο Ταμείο, με Ανακοίνωσή του, ευχαριστεί “τους Δήμους όλης της Χώρας, Δημοτικές Αρχές, Συνεργάτες, Τεχνικές Υπηρεσίες για την ανταπόκρισή τους”, αναφέροντας επίσης ότι “η Πρόσκληση αυτή ήταν μια ακόμα απόδειξη της αλληλένδετης σχέσης Πράσινου Ταμείου και Αυτοδιοίκησης και θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, ώστε οι πολίτες να βλέπουν μετρήσιμο έργο και βελτίωση των όρων της καθημερινότητας στις γειτονιές τους”.

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.