Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Ανδρέας Πουλάς

Πουλάς: Φτάνουν τα λόγια – Έμπρακτη στήριξη των εργαζόμενων της υγείας

Δήλωση του βουλευτή Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ για την Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας.

Η 7η Απριλίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα Υγείας» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με σκοπό να υπενθυμίσει την αξία του αυτονόητου: του δικαιώματος όλων των ανθρώπων στην προστασία της υγείας του και στην μέριμνα που οφείλουμε ατομικά και ως συλλογικότητες να δείχνουμε στο υπέρτατο αυτό αγαθό. Στόχος σε παγκόσμιο επίπεδο είναι κάθε άνθρωπος σε κάθε σημείο του πλανήτη να μπορεί να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης.

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Υγείαςβρίσκει την ανθρωπότητα σε μία πολύ δύσκολη στιγμή, την ώρα που παλεύει εναντίον της ραγδαίας εξάπλωσης ενός ιού θανατηφόρου και απρόβλεπτου. Το 2020 είχε ήδη οριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή του Π.Ο.Υ. ως «Έτος Νσοηλευτών/τριών και Μαιών» προς τιμήν της 200ης επετείου της γέννησης της FlorenceNightingale, Βρετανίδας πρωτοπόρου της σύγχρονης νοσηλευτικής με σημαντικό κοινωνικό έργο. Η επιλογή αυτή δεν θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο επίκαιρη καθώς στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά της πανδημίας βρίσκονται οι νοσηλευτές, οι μαίες και οι άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των νοσοκομείων μας και δίνουν καθημερινό αγώνα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Στην Χώρα μας, οι σύγχρονοι αυτοί ήρωεςέχουν αποσπάσει τα επαινετικά σχόλια πολιτικής ηγεσίας και πολιτών. Εντούτοις, ο έπαινος είναι κενό γράμμα εάν δεν συνοδεύεται από πράξεις. Αυτήν την ώρα, που η προσφορά των ανθρώπων της υγείας είναι στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, οφείλουμε ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού και ηθικής ανταμοιβής, να τους διαθέσουμε τα κατάλληλα όπλα στη μάχη που δίνουν για λογαριασμό όλων μας:

  • με την εξασφάλιση υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας υψηλής ποιότητας
  • με την ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
  • με την υποβολή τους σε τακτικά τεστ ανίχνευσης του COVID-19
  • με προσλήψεις επαρκούς αριθμού καλά εκπαιδευμένων νοσηλευτών/τριών και μαιών για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, θέτοντας τέρμα στην ομηρία του επικουρικού προσωπικού
  • με αξιοπρεπείς αμοιβές και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ιδίως στην εφαρμογή των εφημεριών
  • με την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων μέσω της δημιουργίας ενός ισχυρού δικτύου πρωτοβάθμιας υγείας και μέσω της έμπρακτης βοήθειας του ιδιωτικού τομέα στα δημόσια νοσοκομεία

Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να εκφράσουμε έμπρακτα την βαθιά μας ευγνωμοσύνη στο νοσηλευτικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό, που εργάζονται ακατάπαυστα εν μέσω πανδημίας, με αφοσίωση και επαγγελματισμό, επωμιζόμενοι μεγάλο βάρος της ιατρικής φροντίδας των ασθενών. Με κίνδυνο της υγείας τους, σωματικής και ψυχικής, αποτελούν το αποκούμπι των ασθενών, άξιους συμπαραστάτες των γιατρών και βασικό στήριγμα της δημόσιας υγείας.

Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται δίπλα στους νοσηλευτές, τις νοσηλεύτριες, τις μαίες και σε όλους μαχητές της δημόσιας υγείας. Σας χρωστάμε πολλά και σας  ευχαριστούμε.

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.