Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ανακαίνιση σπιτιού DynamicGroup

Πού, πότε και γιατί να αγοράσετε ένα διαμέρισμα

Δεν θα ήταν κρίμα λοιπόν να αγοράσετε έναν μέτριο χώρο όταν ακριβώς δίπλα βρίσκεται τελικά το ιδανικό σπίτι για εσάς;

Μία οποιαδήποτε αγορά αρκετών χιλιάδων ευρώ είναι από μόνη της αγχωτική προφανώς. Αν μάλιστα αυτή η αγορά σχετίζεται με το μελλοντικό μας σπίτι, εύκολα καταλαβαίνουμε πως τα πράγματα σοβαρεύουν και δεν μπορούμε να τα πάρουμε αψήφιστα. Ακόμη, είναι τελείως διαφορετικό το να ενοικιάζεις ένα σπίτι από το να γίνεσαι ο ιδιοκτήτης αυτού. Στις ακόλουθες λοιπόν γραμμές θα μιλήσουμε για το τι πρέπει να προσέξετε αν τώρα ξεκινάτε να ψάξετε για ένα διαμέρισμα ως μόνιμη κατοικία. Είναι ξεκάθαρο πως πολλοί άνθρωποι προβαίνουν σε μια τέτοια επένδυση και ως εξοχική κατοικία αλλά εμείς εδώ θα επικεντρωθούμε σε όσους προτίθενται να μείνουν μόνιμα εκεί.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Σε αυτές τις περιστάσεις και τις αναζητήσεις η τοποθεσία της οικίας είναι το Α και το Ω. Βλέπετε, υπάρχουν τόσοι και τόσοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη και κάθε περίπτωση ενδιαφερόμενου είναι όντως μοναδική. Ξεκινώντας, ας πάρουμε το παράδειγμα μιας αδέσμευτης κοπέλας. Αυτή αν θελήσει να μείνει σε κάποια πόλη της Ελλάδας μάλλον θα προτιμήσει το νέο της σπίτι να είναι μεν κοντά στην εργασία της ή σε κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο αλλά επίσης κοντά στην αγορά και στα διάφορα καταστήματα! Από την άλλη, ένας οικογενειάρχης σίγουρα θα σκεφτόταν αρκετά διαφορετικά. Παραδείγματος χάρη, θα τον ενδιέφερε πρωτίστως να «πιάσει» ένα διαμέρισμα κοντά στα κατά τόπους σχολεία, φροντιστήρια, φαρμακεία και λέσχες ή οργανισμούς που προσφέρουν δυνατότητες άθλησης. Φυσικά, αν είχε γίνει και ανακαίνιση πολυκατοικίας θα ήταν ευχής έργον για αυτόν και όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Τέλος, αυτός ο ενδιαφερόμενος θα νοιαζόταν πάρα πολύ και για την τιμή ενοικίασης αφού οι οικονομικές και όχι μόνο υποχρεώσεις θα είναι σίγουρα αυξημένες.

ανακαίνιση σπιτιού DynamicGroup
ανακαίνιση σπιτιού DynamicGroup

 

ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΣΤΕ

Είναι γνωστό πως ό, τι κι αν κάνετε στη ζωή σας θα πρέπει να μην βιάζεστε καθώς το μόνο που θα καταφέρετε εν τέλει είναι να μετανιώνετε για αυτές τις απερίσκεπτες επιλογές. Όπως η ανακαίνιση σπιτιού έτσι και η αγορά ενός διαμερίσματος σε μια πολυκατοικία μπορεί να φαντάζει ως κάτι που γίνεται μέσα σε μια μέρα αλλά δεν θα ήταν σώφρον να εξετάσετε παραπάνω από μία ή δύο επιλογές; Εξάλλου, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού και αυτό το προσωρινό μπορεί να γίνει το μόνιμο σπίτι σας! Συνεπώς, ακόμη κι αν πιέζεστε από προθεσμίες και ημερομηνίες, είναι απολύτως απαραίτητο να δώσετε στον εαυτό σας τον απαραίτητο χρόνο να σκεφτεί ψύχραιμα και ώριμα όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως ειδικά στις πόλεις υπάρχουν πραγματικά χιλιάδες διαμερίσματα ακόμη και αν μιλάμε για μια και μόνο συγκεκριμένη περιοχή. Δεν θα ήταν κρίμα λοιπόν να αγοράσετε έναν μέτριο χώρο όταν ακριβώς δίπλα βρίσκεται τελικά το ιδανικό σπίτι για εσάς; Σίγουρα θα ήταν πολύ κρίμα. Τέλος, αν σας επιτρέπεται βάσει ωραρίου αλλά και προγράμματος γενικότερα, είναι σκόπιμο να αναζητήσετε γενικότερα μια κατοικία και ειδικότερα ένα διαμέρισμα στο τέλος της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού. Τότε λήγουν τα περισσότερα ενοικιαστήρια συμβόλαια και είναι πάρα πολύ πιθανό να μπορέσετε να εντοπίσετε τελικά το χώρο που επιθυμείτε να αγοράσετε και να διαπραγματευτείτε σε άλλη βάση με τον τωρινό ιδιοκτήτη.

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ;

Πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές τώρα ίσως αναρωτηθείτε για ποιο λόγο να αγοράσει κανείς ένα διαμέρισμα και όχι μια μονοκατοικία ή ένα άλλου τύπου κατάλυμα. Υπάρχουν πάρα πολλές παράμετροι που ευνοούν μια τέτοια αγορά αλλά οι κυριότεροι λόγοι είναι η τεράστια γκάμα επιλογών και οι σχετικά προσιτές τιμές. Αυτοί οι δύο παράγοντες άλλωστε αλληλοεπηρεάζονται καθώς όσο αυξάνονται οι πιθανές επιλογές τόσο μειώνονται οι τιμές ακολουθώντας πιστά το νόμο της αγοράς και της ζήτησης. Κλείνοντας, να πούμε πως ένα διαμέρισμα 3ου ή 4ου ορόφου το οποίο έχει ανακαινιστεί πρόσφατα πιθανώς δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μία μονοκατοικία που κατασκευάστηκε πριν από μερικές δεκαετίες.
 

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.