Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Που πάει το βερίκοκο στην Αργολίδα;

Η μεγάλη οψιμότητα έχει φέρει τα πάνω κάτω - Συγκομιδή χωρίς να υπάρχει ακόμα τιμή.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 10 Ιουν. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Πορεία στο άγνωστο ακολουθεί και αυτήν τη χρονιά το βερίκοκο, τόσο στην Αργολίδα όσο και στην Κορινθία, όπου η μεγάλη οψιμότητα έχει φέρει τα πάνω-κάτω. Αν σε αυτό προστεθούν και τα προβλήματα που δημιούργησε πριν από δύο μήνες η χαλαζόπτωση, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ποιος είναι ο βαθμός δυσκολίας της χρονιάς που διανύουμε.

Στην Αργολίδα, ο πρόεδρος της ΚΑΣΟΑ Δαναός, Γιώργος Ντόκος, δήλωσε στο ypaithros.gr ότι «είναι μια κακή χρονιά, αφού οι ποσότητες είναι μικρές, η ζήτηση είναι μηδενική, ακόμα και οι τιμές δεν υπάρχουν. Κάνουμε συγκομιδή χωρίς να έχουμε τιμή. Όταν θα μπούνε τα βιομηχανικά που έχουν καθυστερήσει πολύ, τότε θα δούμε τι θα γίνει στο προϊόν μας, όμως έχουμε μείωση της παραγωγής κατά 30%».

Η οψιμότητα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της παραγωγής τουλάχιστον κατά 15-20 ημέρες. Μόνο η ποικιλία Μπεμπέκο γλύτωσε τη μείωση της παραγωγής της.

Η σημερινή κατάσταση, όπως έχει δημιουργηθεί, δεν έχει σχέση με την εικόνα που είχε το βερίκοκο από το 2015 μέχρι το 2017 όταν οι εξαγωγές διπλασιάστηκαν, με αποτέλεσμα να μην την καθιστά πλέον τόσο εκλυστική καλλιέργεια για τους νέους.

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.