Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Αρχαίες Μυκήνες

Πότε ξεκινούν οι προσλήψεις σε αρχαιολογικούς χώρους στην Αργολίδα

Αύριο η έγριση της προκήρυξης - Μέχρι τέλη Απριλίου οι προσλήψεις

Σε προσλήψεις έκτακτου προσωπικού φύλαξης και καθαριότητας προχωρά το υπουργείο Πολιτισμού. Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη τη χώρα για να καλύψει το διευρυμένο ωράριο (από τις 08:00 έως τις 20:00) που θα ισχύσει έως το τέλος Απριλίου. 

Η προκήρυξη που θα αφορά προσλήψεις στην Αργολίδα αναμένεται να εγκριθεί αύριο και οι διαδικασίες πρόσληψης θα ολοκληρωθούν έως το τέλος Απριλίου.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή το Υπουργείο Πολιτισμού:

«Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης με μία ενοποιημένη προκήρυξη για το έκτακτο προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Αθήνας, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 15 Απριλίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργείο Πολιτισμού.

Τότε, επισημαίνεται, θα εφαρμοστεί το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας (08:00 – 20:00).

Για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της υπόλοιπης χώρας, οι προκηρύξεις που αφορούν στις προσλήψεις «αναμένεται να εγκριθούν από το ΑΣΕΠ έως τις 27 Μαρτίου και οι διαδικασίες πρόσληψης θα ολοκληρωθούν έως το τέλος Απριλίου, οπότε και θα τεθεί σε εφαρμογή το διευρυμένο ωράριο και στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι παραπάνω προσλήψεις, σε συνεννόηση με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων από 1η Απριλίου το ωράριο λειτουργίας σημαντικών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων επεκτείνεται σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το ωράριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, διαμορφώνεται:

για τον Αρχαιολογικό Χώρο Ακρόπολης και Κλιτύων (08:00 – 18:00)
τον Αρχαιολογικό Χώρο Κνωσού (08:00 – 18:00)
τον Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών (08:30 – 19:00)
τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο Ιερού Ασκληπιείου Επιδαύρου (08:00 -19:00)
τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο Μυκηνών (08:00 – 19:00)
τον Αρχαιολογικό Χώρο Τίρυνθας (08:00 – 19:00)
το Φρούριο Παλαμηδίου Ναυπλίου (08:00 – 19:00)
το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Λίνδου στη Ρόδο (08:30 – 17:00).

«Οι υπόλοιποι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης έκτακτου προσωπικού θα λειτουργούν από τις 08:30 έως τις 16:00. Με τον τρόπο αυτό το ωράριο λειτουργίας κατά τη μεταβατική περίοδο επεκτείνεται κατά μισή ώρα και οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία θα κλείνουν μία ώρα αργότερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Επιπλέον, έχει ζητηθεί προσωπικό που εργάζεται στα πωλητήρια του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων να συνδράμει στις Εφορείες Αρχαιοτήτων, προκειμένου, όπου είναι εφικτό, να επεκταθεί το παραπάνω ωράριο», καταλήξει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κοντός Banner

 

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.