Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Kilada Hills

Πότε ξεκινάει η κατασκευή του Kilada Hills

Σε λίγους μήνες μπαίνουν τα θεμέλια για τη μεγαλύτερη επένδυση που γίνεται ποτέ στην Αργολίδα.

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2020 θα ξεκινήσει και επίσημα η κατασκευή του πρώτου τουριστικού έργου που αδειοδοτείται μέσω της διαδικασίας των ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων). Ο λόγος για την επένδυση των 400 εκατ. ευρώ του ομίλου Dolphin Capital Investors, στην Κοιλάδα Αργολίδας (κοντά στο Πόρτο Χέλι), η οποία αφορά την ανάπτυξη ενός γηπέδου γκολφ διεθνούς εμβέλειας (Jack Nicklaus Signature). Αυτό θα πλαισιωθεί από περίπου 450-500 παραθεριστικές κατοικίες πολυτελείας και πιθανώς και από ένα ξενοδοχείο πολυτελείας επιφάνειας 30.000 τ.μ.

Πότε ξεκινάει η κατασκευή του Kilada Hills

Για τον σκοπό αυτό θα αξιοποιηθεί έκταση της τάξεως των 2.026 στρεμμάτων. Ειδικότερα, με βάση το χωροταξικό που έχει εγκρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), επιτρέπεται η ανοικοδόμηση 178.428 τ.μ. κατοικιών και 207.578 τ.μ. για τις λοιπές εγκαταστάσεις. Ο μέσος συντελεστής δόμησης δεν θα ξεπεράσει το 10% της έκτασης, ενώ το 50% αφορά χώρους πρασίνου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο επικεφαλής της Dolphin, Μίλτος Καμπουρίδης, μόνο η επένδυση για την πρώτη φάση ανάπτυξης του έργου θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά το διάστημα της κατασκευής και 600 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του έργου. Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τον κ. Καμπουρίδη, έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση του έργου σε συνεργασία με ξένο θεσμικό εταίρο. Σε πρώτη φάση, οι τεχνικές εταιρείες που θα επιλεγούν από τον διαγωνισμό που θα υλοποιηθεί, θα αναλάβουν την κατασκευή του γηπέδου γκολφ, των έργων υποδομής για τις κατοικίες και των εργασιών για ορισμένες συμπληρωματικές χρήσεις του ακινήτου, όπως το Club House του γκολφ και μια παραθαλάσσια εγκατάσταση σε γειτονική έκταση, που αποκτήθηκε για τον σκοπό αυτό.

Πότε ξεκινάει η κατασκευή του Kilada Hills

Πάντως, η ανάπτυξη του ακινήτου θα γίνει σε βάθος χρόνου, πιθανώς ακόμα και δεκαετίας, καθώς ο τελικός αριθμός των κατοικιών που θα κατασκευαστούν, θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση. Σημειωτέον ότι το κόστος κατασκευής τους ουσιαστικά θα καταβάλλεται από τους ιδιοκτήτες, καθώς η Dolphin θα προχωράει στην ανάπτυξη μόνον εφόσον πωλείται το αντίστοιχο οικόπεδο. Το βέβαιο είναι ότι μία από τις «γειτονιές» εντός της έκτασης έχει δεσμευτεί ήδη, αντί ποσού 10 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών των πελατών του γειτονικού συγκροτήματος Amanzoe, το οποίο απέκτησε η Grivalia το 2018 και παραμένει υπό τη διαχείριση της Dolphin.

Kilada Hills

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καμπουρίδη, το Kilada Hills και το One & Only Resort που κατασκευάζεται ήδη στην Τζια (επένδυση των 150 εκατ. ευρώ) θα είναι ίσως οι τελευταίες αναπτύξεις για τον όμιλο στην Ελλάδα.

kathimerini.gr

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.