Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δημήτρης Κωστούρος

Πότε θα πληρωσει η ΔΕΗ τους κατοίκους του Αραχναίου

Επιστολή Κωστούρου για το τέλος από αιολικά που έχει ξεχάσει πάλι να πιστωθεί στους λογαριασμούς.

Επιστολή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και προς τον ΔΕΔΔΗΕ απέστειλε ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ζητώντας ενημέρωση για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί καμία πίστωση στους λογαριασμούς των κατοίκων του Αραχναίου όπου λειτουργούν αιολικά πάρκα.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και με άλλες ορεινές περιοχές της Αργολίδας που δικαιούνται επιστροφή στους λογαριασμούς ρεύματος. Η συζήτηση για τις καθυστερήσεις του συγκεκριμένου τέλους είχε φουντώσει επί ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε με χαρακτηριστική καθυστέρηση να πιστώσει κάποια χρήματα στους λογαριασμούς, αλλά όχι όλα. Το ίδιο συμβαίνει και με την τωρινή κυβέρνηση που δεν έχει τρέξει ακόμα τις διαδικασίες που απαιτούνται για να πάρουν τα λεφτά τους οι κάτοικοι των περιοχών αυτών.

Όπως αναφέρεται στην σχετική επιστολή:

«Όπως μας γνωρίσατε με το ανωτέρω σχετικό έγγραφό σας,  και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. Α3 του αρθ. 25 του Ν. 3468/2006 όπως τροποποιήθηκε με το αρθ. 3 του Ν. 4585/2018, εκδόθηκε η υπ’αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ /48653/1597/29-5-2019 ( ΦΕΚ β’ 2172) Κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ ) των Υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Επιμερισμός Ειδικού Τέλους στους οικιακούς καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν  σταθμοί ΑΠΕ και Υβριδικοί σταθμοί σύμφωνα με το αρθ. 25 του Ν. 3468/2006 όπως ισχύει.

 Επιπλέον με το ίδιο έγγραφο, μας ζητούσατε να ορίσουμε υπεύθυνους επικοινωνίας τους οποίους ορίσαμε και σας γνωστοποιήσαμε σύμφωνα με το β) σχετ. έγγραφό μας

Μέχρι και σήμερα, στους δικαιούχους οικιακούς καταναλωτές  της περιοχής Αραχναίου, η οποία  βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πίστωση  στους λογαριασμούς τους από την ανωτέρω αιτία.

Παρακαλούμε  όπως μας ενημερώσετε, άμεσα, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ανωτέρω διαδικασία και πότε θα πραγματοποιηθεί η καθοριζόμενη με την  σχετική ΚΥΑ πίστωση των οικιακών καταναλωτών».

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.