Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πόσα παίρνει η Αργολίδα από Αιολικά

Ο νόμος Μανιάτη σε εφαρμογή, έστω και καθυστερημένα
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΣάβ. 9 Σεπ. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

«Επιτέλους εφαρμόζεται σε όλη την Αργολίδα νόμος μου για το Τέλος Αιολικών Πάρκων», δηλώνει ο Γιάννης Μανιάτης, διευκρινίζοντας και ποιά είναι τα ποσά που κατανέμονται ανά χωριό.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής Αργολίδας:

«Μετά από 2,5 ολόκληρα χρόνια καθυστερήσεων και προσχηματικών αναβολών, επιτέλους η κυβέρνηση άρχισε να πιστώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ (έστω τμηματικά) και στα υπόλοιπα χωριά της Αργολίδας που δικαιούνται πίστωσης λόγω του Τέλους Αιολικών Πάρκων. Πρόκειται για μια νομοθετική ρύθμιση που είχα νομοθετήσει το 2011, ενώ το 2014 υπέγραψα και την Υπουργική Απόφαση με την οποία λύνονταν όλα τα τεχνικά και διαδικαστικά θέματα.

Τα χρήματα που κατανέμονται αφορούν μόνο στο διάστημα 2011-2014 όταν δραστηριοποιήθηκαν ανάλογα οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες κατά τη θητεία μου ως ΥΠΕΚΑ. Θυμίζω ότι για την Αργολίδα προβλέπονται 1,3 εκατ. € που κατανέμονται για τον Αχλαδόκαμπο 510 χιλ. €, τα Δίδυμα 240 χιλ. €, το Αραχναίο 225 χιλ. €, τη Θερμησία 180 χιλ. €, το Ηλιόκαστρο 80 χιλ. € και Αγ. Νικόλαο 30 χιλ. €.

Επισημαίνω ότι για το διάστημα 2015-2016, δεν έχει ακόμη υπάρξει η αντίστοιχη κατανομή, αδικαιολόγητα βεβαίως, δεδομένου ότι έχουν επιλυθεί αποδεδειγμένα πλέον όλα τα τεχνικά θέματα.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πιστώσει άμεσα το σύνολο του Τέλους Αιολικών Πάρκων των λογαριασμών όλης της Αργολίδας, δεδομένου ότι έχει ήδη παρακρατήσει το Τέλος αυτό, και για τα έτη 2015 και 2016».

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.