Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

Πόσα έχει πάρει ο Αχλαδόκαμπος από τις ανεμογεννήτριες

Ερωτήματα και απαντήσεις
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 11 Ιαν. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ερωτήματα για τα έσοδα από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στον Αχλαδόκαμπο έθεσε προς τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο η δημοτική παράταξη «Άλλος Δρόμος», η οποία σημειώνει τα εξής:

«Μετά από προφορικές καταγγελίες –παράπονα που έχουμε λάβει, από πολλούς κατοίκους της κοινότητας Αχλαδοκάμπου απευθύνουμε δημόσια τις παρακάτω ερωτήσεις στη δημοτική πλειοψηφία και ειδικά στο κ. Καμπόσο:

1. Ποια είναι τα ακριβώς τα έσοδα από 1/1/2011 έως 31/12/2018 από τις ανεμογεννήτριες που έχουν εγκατασταθεί στην κοινότητα Αχλαδοκάμπου και τα οποία σύμφωνα με υπολογισμούς μας ανέρχονται πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ;

2. Ποιος είναι ο ΚΑΕ για τα έσοδα αυτά,τα οποία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία κάθε έτος θα πρέπει να εγγράφονται σε ειδικό ΚΑΕ, των οποίων ζητάμε τη δημοσιοποίηση τους και τα ανάλογα ποσά που εισπράχθηκαν κατ’ έτος και το σύνολο τους από το 2011 έως σήμερα;

3. Πόσα χρήματα από τα έσοδα των ανεμογεννητριών έχουν επιστραφεί ως έργα στην κοινότητα Αχλαδοκάμπου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία;

Αναμένουμε τις απαντήσεις από τον κ. Καμπόσο.

Κάνουμε τις ερωτήσεις καλόπιστα για αυτό και τις κάνουμε δημόσια».

645.000 ευρώ για έργα στον Αχλαδόκαμπο

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε απάντηση των παραπάνω ενημερώνει πως από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Άργους Μυκηνών προκύπτει ξεκάθαρα πως τα έσοδα της ΑΠΕ είναι σχεδόν ισοσκελισμένα με τα έξοδα (80% αυτών προβλέπει ο νόμος να αποδίδεται για την Κοινότητα Αχλαδοκάμπου)

Και προσθέτει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής: «Προς τι λοιπόν το βαρύγδουπο ερώτημα κύριοι της αντιπολίτευσης;; Προσπαθείτε να δηλώσετε την παρουσία σας όταν όλο το προηγούμενο διάστημα ήσασταν σε μεγάλα ζητήματα που αφορούσαν την πρόοδο του τόπου μας απόντες ή αρνητικοί!»

«Θα σας απαντάμε λοιπόν πάντα με έγγραφα και αποδείξεις. Η πολιτική ανυπαρξία του κ. Νικητόπουλου τον οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις και ερωτήματα καφενειακών συζητήσεων. Σας συνιστούμε να είστε ψυχραιμότεροι και προσεκτικότεροι», καταλήγει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με το έγγραφο που παραθέτει ο Δήμος Άργους Μυκηνών τα χρήματα που έχουν αποδοθεί στην κοινότητα Αχλαδοκάμπου την τετραετία 2014 - 2018 ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ, ενώ το ίδιο διάστημα έχουν ξοδευτεί 645.000 για εκτέλεση έργων στο χωριό.

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org