Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Κλημεντίνες

Πως ξεκίνησαν οι κλημεντίνες στην Αργολίδα

Η τιμή για τα Μανταρίνια - Κλημεντίνες και πόσο επηρέασε το χαλάζι.

Ξεκίνησε η συγκοµιδή των μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνης πριν από περίπου 15 μέρες, με την παραγωγή να αναμένεται κάπως μειωμένη σε σχέση με πέρσι αλλά με τους εμπόρους να δείχνουν ενδιαφέρον.

Στην Αργολίδα οι τιμές κυμαίνονται από 35 μέχρι 38 λεπτά, πάνω από 30 λεπτά το κιλό στη Λακωνία, ενώ στην Θεσπρωτία ξεκίνησαν από 35 λεπτά.

Οι ζημιές που προέκυψαν στα εσπεριδοειδή από τις χαλαζοπτώσεις σε μέγεθος καρυδιού που σημειώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου στις περιοχές Φιχτίων, Κουτσοποδίου και Σχινοχωρίου του Δήμου Άργους Μυκηνών θα φανούν το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά προς το παρών δεν φαίνεται να έχουν επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα του προϊόντος.

Πάντως, σύμφωνα με τις προβλέψεις των εξαγωγέων, η φετινή παραγωγή μανταρινιών, όλων των ποικιλιών, αναμένεται να φτάσει στα επίπεδα των 178.000 τόνων (αυξημένη σε σχέση με πέρσι που ήταν της τάξης των 175.000 τόνων). Οι περσινές εξαγωγές μανταρινιών ανήλθαν σε περίπου 94.500 τόνους.

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.