Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

Πως θα συμβάλει το Ναύπλιο στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Η «Άλλη Πρόταση» για τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 12 Σεπ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Αίτηση κατέθεσε ο συνδυασμός ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ στις 10-9-2018 (Α.Π. 16306) προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου δήμου Ναυπλιέων και το δήμαρχο με θέμα την επανάσταση του 1821 και την πόλη του Ναυπλίου.

Αναλυτικά η πρόταση αναφέρει τα εξής:

Όπως είναι γνωστό το 2021 θα γίνουν επετειακές εκδηλώσεις σε σχέση με τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Εκδηλώσεις προγραμματίζονται από πολλούς φορείς και από την Βουλή των Ελλήνων. Η πόλη του Ναυπλίου είχε ένα σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια της επανάστασης αλλά και τα επόμενα χρόνια. Προτείνουμε ο δήμος να ορίσει μία επιστημονική επιτροπή με φορείς και πρόσωπα, τα οποία θα εξετάσουν το θέμα “Ναύπλιο και επανάσταση 1821”.

Στην επιτροπή θα μπορούσαν να μετέχουν ο εκάστοτε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, φορείς όπως Ίδρυμα Καποδίστρια, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους νομού Αργολίδας, ο Σύλλογος Φιλολόγων, η Βιβλιοθήκη Παλαμήδης, ο Σύλλογος Παλαμήδης κ.λπ, καθώς και πρόσωπα που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο κ.λπ.

Η επιτροπή θα έχει ως αντικείμενο τη διοργάνωση εκδηλώσεων, την ανάθεση ή χρηματοδότηση ιστορικών μελετών και τέλος της δημιουργίας μιας ψηφιακής βάσης δεδομένων, με ιστορικά ντοκουμέντα ή παραπομπές σε άλλες ηλεκτρονικές διευθύνσεις με αναφορές και στοιχεία για το ρόλο της πόλης στην ιστορική στιγμή της επανάστασης του 1821.

Αυτή η βάση δεδομένων θα μπορούσε να αποτελέσει εξέλιξη του ψηφιακού προγράμματος ΚΟΙΤΙΔΑ που ήδη έχει ο δήμος αλλά δεν είναι ακόμα ανοικτό στο κοινό (γνωστό πρόβλημα με τη μη κατοχύρωση του ονόματος και της αδυναμίας δημόσιας πρόσβασης στα δεδομένα).

Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό θα συμβάλει και η πόλη μας στη γενικότερη προετοιμασία των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Του Μπάμπη Αντωνιάδη, δημοτικού συμβούλου Ναυπλιέων της «Αλλης Πρότασης»

Βούλα Νικολάου

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org