Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Πως θα γιορτάσει το Ναύπλιο την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων

Πως θα γιορτάσει το Ναύπλιο την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στις 21 Νοεμβρίου.

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.

Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975. Την περίοδο της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974) γιορταζόταν στις 29 Αυγούστου ως Ημέρα της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων με φιέστες και παράτες στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να εξαρθεί η «συντριβή των κομμουνιστοσυμμοριτών στο Γράμμο και το Βίτσι το 1949». Πριν από τη χούντα, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορταζόταν στις 15 Αυγούστου, την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων την άλλη Πέμπτη, θα πραγματοποπιηθούν εκδηλώσεις στο Ναύπλιο, ως εξής:

ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ-ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

• Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της

21ης Νοεμβρίου 2019 ημέρα Πέμπτη.

• Φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων

των Ν.Π.Δ.Δ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2019.

• ΄Ωρα 8.00 : Επίσημη έπαρση της σημαίας της πόλης του Ναυπλίου από Διμοιρία του

ΚΕΜX.

• ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ

• ΄Ωρα 11.00: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Ομιλία

από τον Αρχιλοχία Μηχανικού κο Μολέ Σταύρο .

• ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

• Ώρα 11.30: Κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου της πόλης (Λεωφ. 25ης Μαρτίου απέναντι από την Πυροσβεστική Ναυπλίου), από τους κ.κ Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, Βουλευτές Νομού Αργολίδας, Πρόεδρο και Εισαγγελέα Εφετών, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου, Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δ/ντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, Λιμενάρχη, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Επίτιμους Προξένους Γαλλίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας , Πρόεδρο Παραρτήματος Ναυπλίου ΄Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Αργολίδας , Πρόεδρο ΄Ενωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Πρόεδρο του Συλλόγου Αποστράτων Λιμενικού Σώματος, εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων, Ε.Ε. Σταυρό, Πολιτικά Κόμματα, Πολιτικές νεολαίες και Διάφοροι Σύλλογοι.

• ΄Ωρα 17:00 Υποστολή της Σημαίας με τη συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος του ΚΕΜΧ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.