Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Πως θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι για τα πυρηνελαιουργεία

Πως θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι για τα πυρηνελαιουργεία

Τον διαχωρισμό των πυρηνελουργείων από τη νομοθεσία για τη βαριά βιομηχανία προτείνει η Αντωνία Μπούζα.

Κινδύνους α λα καρτ βλέπει ο κ. Νίκας με τα πυρηνελαιουργεία σύμφωνα με την περιφερειακή σύμβουλο Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα, η οποία προτρέπει στον περιφερειάρχη να πείσει την κυβέρνηση να προχωρήσει στον διαχωρισμό των πυρηνελουργείων από τη νομοθεσία για τη βαριά βιομηχανία και τον καθορισμό ορίων των εκπεμπόμενων εναέριων ρύπων της συγκεκριμένης δραστηριότητας, ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι σε αυτά.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η πρώην αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας:

«Τα ψέματα και η στάχτη στα μάτια των πολιτών .. τείνουν να γίνουν μόνιμο χαρακτηριστικό της Περιφερειακής Αρχής Νίκα , από τα πρώτα βήματα μάλιστα της θητείας της και  σε πληθώρα θεμάτων.

Λόγια και ενέργειες μόνο για τις εντυπώσεις .

- Αρχές  Οκτώβρη χωρίς να έχει  ξεκινήσει καν η λειτουργία των πυρηνελουργείων,  επέβαλε πρόστιμα και έκλεισε προσωρινά κάποια από αυτά, για ήσσονος σημασίας παραβάσεις, ενώ αργότερα κι όταν είχε ξεκινήσει η ελαιοκομιδη, τους παρότρυνε να ξεκινήσουν να επαναλειτουργούν .

- Στις 8-1-2020, όταν υπήρχαν ευνοϊκές καιρικές συνθήκες με ανέμους, έσπευσε να δηλώσει πως ήταν  βελτιωμένη η κατάσταση σε σχέση με άλλες χρονιές, αναδεικνύοντας τι τον ενδιαφέρει κυρίως. Όχι η ουσία, αλλά η αντιπαράθεση σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Μετά όμως την αλλαγή επί τα χείρω του καιρού κι οταν το πρόβλημα εμφανίστηκε δριμύτερο με έντονη όχληση και δυσφορία, για όσα μέχρι τοτε κόμπαζε πως κατάφερε, δηλ. νυκτερινούς ελέγχους που απέδωσαν, αλλαγές επιτροπών κλπ, λόγω της δυσαρέσκειας των πολιτών και  της έντονης κατακραυγής, προχώρησε σε άλλο επικοινωνιακό τέχνασμα.

- Ανακοίνωσε ως λύση τη μειωμένη λειτουργία ορισμένων πυρηνελουργείων.

6 το πρωί με 12 το μεσημέρι δηλ. είναι επικίνδυνα  τα πυρηνελουργεία σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κ . Νίκα, κ. Αναστασόπουλο που  παρεμπιπτόντως υπογράφει αποφάσεις κατ' εντολήν, που τον εκθετουν -όπως με τα καταστήματα την Κυριακή της Υπαπαντής- και στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται σε πρόκληση σοβαρής βλάβης στην υγεία των πολιτών, τονίζοντας μάλιστα την έκφραση "πως προκαλείται μέχρι και πρόωρος θάνατος" .

Τα ερωτήματα πολλά....

- Μετά τις 12 εως τις 6 το πρωί που λειτουργούν, σταματά άραγε η επικινδυνότητα τους; 

- Πως απεδείχθη μόνο η επικινδυνότητα των 3 πυρηνελουργείων και με  ποια στοιχεία; 

- Κατέχουν στοιχεία που αποδεικνύουν όσα ισχυρίζονται για την επικινδυνότητα στην υγεία των πολιτών; 

- Αν ναι, ενημερώθηκε αμελητι όπως ορίζει ο νόμος, ο αρμόδιος εισαγγελέας; 
Όφειλαν να γνωρίζουν πως επιβάλλεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία σε τέτοια περίπτωση, άμεσα να ξεκινήσει αυτεπάγγελτη  υπηρεσιακή- εισαγγελική διαδικασία, αλλιώς ....αν δεν υπάρχουν τα στοιχεία, οφείλουν να σταματήσουν το σωου ....για να φανούν δήθεν αποτελεσματικοί.

Οι χειρισμοί αυτοί τι υποδηλώνουν άραγε; Άγνοια  ή προσπάθεια χειρισμού  της κοινής γνώμης;

Αν ομως τα ανωτέρω αποτελούν στοιχεία  συνειδητής πρακτικής  της  συγκεκριμένης Περιφερειακής Αρχής , τότε αποτελούν επικίνδυνο συνδυασμό για τον τόπο. 

Με δύο λόγια ...οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο κύριοι. 

Αντί να αναλώνεστε  θέλοντας να δείξετε ψευδεπίγραφα πως έχετε ικανότητες χειρισμού τέτοιων υποθέσεων έναντι των προκατόχων σας , ενημερωθείτε βασικά και δουλέψτε, παράγοντας εργο κι αφήστε τους άσκοπους τακτικισμούς που δεν αφορούν την κοινωνία.

Μιας και έχετε συχνή επικοινωνία με τους υπουργούς της Κυβέρνησης, προωθείστε την απαιτούμενη αλλαγή που θα διαφοροποίησει τον τρόπο των ελέγχων, προκειμένου να γίνουν ουσιαστικοί κι αποτελεσματικοί.

Δηλαδή τον διαχωρισμό των πυρηνελουργείων από τη νομοθεσία για τη βαριά βιομηχανία και τον καθορισμό ορίων των εκπεμπόμενων εναέριων ρύπων της συγκεκριμένης δραστηριότητας».

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Νίκος (χωρίς επαλήθευση) Σάβ, 08/02/2020 - 13:45

Ειστε ανίκανοι και λιγοι. Τον ΧΕΙΜΩΝΑ μια πολη ΠΝΊΓΕΤΑΙ απο τα περιεργα πυρηνουργεια και το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ απο τηνΧΩΜΑΤΕΡΉ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΘΩΝΑ. θελετε και τουρισμό. το ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ. ΑΝΊΚΑΝΟΙ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.