Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Μπουρδάκος

Πως θα γίνει ο Δήμος Επιδαύρου «Τόπος να Ζεις»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου σχολιάζει το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 21 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου τοπθετείται για το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (Ο.Π.Δ.) που παρουσίασε ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, σχολιάζοντας το ως εξής:

«Το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (Ο.Π.Δ.) του Δήμου Επιδαύρου για το 2020 αποτελεί την εξειδίκευση της στρατηγικής που υπηρετεί τους στόχους των επιχειρηματικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται και στον τόπο μας. Πηγάζει από τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ και νοιάζεται μόνο για την ανάπτυξη και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, αποτελώντας συνέχεια των κυβερνητικών επιλογών όπως αυτές εξειδικεύονται μέσα από τον “Κλεισθένη Ι” και τις πρόσφατες τροποποιήσεις του, που στηρίζουν όλοι οι άλλοι αιρετοί και οι παρατάξεις τους.

H δημοτική αρχή πιστή σ’ αυτές τις κατευθύνσεις εφαρμόζει όλες τις αντεργατικές πολιτικές. Για παράδειγμα ενώ στα λόγια φέρεται να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους, από την πίσω πόρτα προσλαμβάνει και καθιερώνει εργασιακές σχέσεις λάστιχο με 2μηνα, 5μηνα, 8μηνα, πρακτική άσκηση, μαθητεία κτλ.

Επομένως το ερώτημα που τίθεται είναι: Ανάπτυξη από ποιον και για ποιον;

Αυτό που σήμερα έχει ανάγκη ο λαός είναι μια ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις δικές του σύγχρονες ανάγκες σε Αθλητισμό, Πολιτισμό, Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια. Έχει ανάγκη από μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο και με υποδομές που θα διευκολύνουν και θα προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή. Έχει ανάγκη από φθηνή και σύγχρονη κατοικία, νερό και ηλεκτρικό. Δεν έχει ανάγκη από τα φιλοδωρήματα και τη φιλανθρωπία των μονοπωλίων, ούτε από τις “αγαθοεργίες” των ΜΚΟ.

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν υπόθεση των λαϊκών στρωμάτων μέσα από την οργανωμένη δράση και παρέμβαση, μέσα από την οργάνωση στα συνδικάτα για την ανασύνταξη του κινήματος. Να βάλουν εμπόδια στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ, κυβέρνησης και δημοτικών αρχών. Να γκρεμίσουν στην πράξη τις αυταπάτες της “μεταμνημονιακής” εποχής που καλλιεργούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, που όμως είναι παρόντες η επιτροπεία, η λιτότητα και οι πάνω από 700 εφαρμοστικοί και μνημονιακοί νόμοι.

Διεκδικούμε:

• Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Να αποδοθεί το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την ΤΔ και των οφειλόμενων σ’ αυτή.

• Να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά τους δήμους πεδίο επιχειρηματικής δράσης και φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Να καταργηθεί κάθε τοπική φορολογία, κάθε έμμεση φορολογία.

• Σχεδιασμό και υλοποίηση σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, άλλες καταστροφές, από καιρικά φαινόμενα, ρύπανση και μόλυνση του νερού και του αέρα. Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες κτιριακές και κοινωνικές υποδομές που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών. Γενναία χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων για αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία.

• Να μην μεταφερθούν αρμοδιότητες που πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους για ανάπτυξη – λειτουργία στην Τοπική Διοίκηση, γιατί αυτό σημαίνει τελικά μεταφορά του κόστους στις πλάτες του λαού. Εντείνουμε τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα στους βασικούς κοινωνικούς τομείς (Υγεία – Πρόνοια, Παιδεία) με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος.

• Εξασφάλιση της λειτουργίας και ανάπτυξη νέων δημόσιων κοινωνικών δομών με σύγχρονες, δωρεάν παροχές και υπηρεσίες για όλους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της ανταπόδοσης, των ΣΔΙΤ, των ΜΚΟ και των ΚΟΙΝΣΕΠ σε υπηρεσίες και αρμοδιότητες του δήμου.

•  Επαρκή και άμεση στελέχωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και δομών του δήμου και δημιουργία νέων (Βρεφικοί – Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, ΚΑΠΗ, κλπ.), με εργαζόμενους όλων των αναγκαίων επιστημονικών και άλλων ειδικοτήτων, με πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

•  Κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων όπως ορίζουν οι μνημονιακές πολιτικές. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Μόνο έτσι θα γίνει ο Δήμος Επιδαύρου Τόπος να Ζεις».

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.