Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πώς θα διώξετε τις δυσάρεστες μυρωδιές από την κουζίνα σας

Πώς θα διώξετε τις δυσάρεστες μυρωδιές από την κουζίνα σας

Πώς θα τις ξεφορτωθείτε στο συντομότερο δυνατό

Οι δυσάρεστες μυρωδιές εμφανίζονται πολλές φορές στην κουζίνα σας, χωρίς να το  συνειδητοποιήσετε. Πώς θα τις ξεφορτωθείτε όμως στο συντομότερο δυνατό;

Λεμόνια
Εάν χρησιμοποιείτε λεμόνια όταν μαγειρεύετε ένα φαγητό, μην τα πετάτε αμέσως μετά. Χρησιμοποιήστε τις λεμονόκουπες για να σκουπίσετε τον κάδο και να αποφύγετε τις άσχημες μυρωδιές. Μπορείτε επίσης να παγώσετε το χυμό του λεμονιού με ξύδι. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε πάντα κάποιους κύβους καθαρισμού, όταν αρχίσετε να παρατηρείτε τη δυσοσμία.

Σφουγγάρι
Το σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε μπορεί να είναι ο ένοχος για κάποια άσχημη μυρωδιά στην κουζίνα σας. Είναι ένας μαγνήτης για πολλά βακτήρια και μικροοργανισμούς. Η λύση: πετάξτε το παλιό σφουγγάρι και αντικαταστήστε το με ένα καινούργιο.

Υπολείμματα φαγητού
Υπολείμματα φαγητού που μένουν πίσω από το νεροχύτη ή στο πλυντήριο πιάτων, λίγο ποτό που χύθηκε και έμεινε στον πάτο του κάδου αφήνουν δυσάρεστες μυρωδιές. Καθαρίστε τα αμέσως!

Μαγειρική σόδα
Μπορείτε να καταπολεμήσετε μια σειρά άσχημων μυρωδιών τοποθετώντας ένα μικρό μπολ με μαγειρική σόδα στο ψυγείο. Μην ξεχάσετε να ανανεώσετε τη σόδα κάθε τρεις μήνες.. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε ένα φίλτρο αέρα. 

Εξαερισμός
Ανοίξτε να παράθυρο όταν μαγειρεύετε ή τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα στην κουζίνα.

Σκουπίδια
Είναι φυσικό να μυρίζουν με την πάροδο του χρόνου τα υπολείμματα κρέατος ή θαλασσινών. Βγάλτε τα σκουπίδια αμέσως από το σπίτι.

Καπάκι
Όταν τηγανίζετε μπέικον ή άλλο φαγητό, θα μυρίσει πολύ ωραία τα πρώτα 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, όχι τόσο. Όταν χρησιμοποιείτε ένα καπάκι στο τηγάνι, εμποδίζετε να εκτινάσσεται το λίπος.

Υδραυλικός
Εάν κάνετε όλα τα παραπάνω και η κουζίνα σας εξακολουθεί να μυρίζει άσχημα, ίσως είναι καιρός να καλέσετε έναν επαγγελματία. Ίσως υπάρχει κάτι που έχει κολλήσει στα υδραυλικά ή στο σωλήνα αποστράγγισης του πλυντηρίου πιάτων. Ένας υδραυλικός μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε ποιό είναι το πρόβλημα και ίσως να το λύσει για σας.
 

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.