Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Nordic Monitor

Πώς σχεδιάζουν οι Τούρκοι να εισβάλλουν στην Ελλάδα

Το περιοδικό Nordic Monitor, επικαλείται μυστικά έγγραφα που, όπως λέει, διακινήθηκαν μεταξύ Τούρκων αξιωματούχων πριν το πραξικόπημα του Ιουλίου 2016

«Η Τουρκία έχει σχέδιο για την εισβολή στην Ελλάδα, αποκαλύπτουν μυστικά έγγραφα» είναι ο τίτλος του άρθρου του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ. 

Το όνομα του σχεδίου, όπως αναφέρει το Nordic Monitor, είναι  “Cakabey”,  από τον Caka, Τούρκο πολέμαρχο του 11ου αιώνα, που είχε ηγηθεί της πρώτης ναυτικής εξόρμησης της Τουρκίας στο Αιγαίο και είχε καταλάβει την Λέσβο, την Χίο, την Σάμο και την Ρόδο και για πολλούς στην Τουρκία θεωρείται ο "πατέρας" του τουρκικού ναυτικού.

Τα δύο έγγραφα που παρουσιάζει η ιστοσελίδα, φέρονται να αφορούν το ένα σε σχέδιο εισβολής στην Αρμενία, με ημερομηνία 15 Αυγούστου 2000 και στην Ελλάδα με ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014.

Σύμφωνα με τον Μποζκούρτ, η ημερομηνία υποδηλώνει πότε "ενημερώθηκε και οριστικοποιήθηκε, μετά από ανασκόπηση προηγούμενης έκδοσης και πιθανότατα εξακολουθεί να είναι ενεργό".

Η ιστοσελίδα δεν παρουσιάζει περαιτέρω λεπτομέρειες των σχεδιών, πέραν του ονόματος και της ημερομηνίας τους, ενώ αναφέρει πως βρέθηκαν σε φάκελο δικαστικής υπόθεσης που χειριζόταν ο ακόλουθος του Ερντογάν, εισαγγελέας, Σερντάρ Τσοσκούν, ο οποίος, όπως αναφέρεται, "φαίνεται να ξέχασε να αφαιρέσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα πριν τον καταθέσει στο δικαστήριο". 
 

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.