home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΟικονομίαΑρχείο

Πώς ψωνίζει από Δευτέρα η Αργολίδα: Τέλος το click away και νέο ωράριο σε Ναύπλιο και Άργος

Η καλή επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών του Νόμου Αργολίδας οδήγησε στην άρση των περιοριστικών μέτρων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος παράλληλα γνωστοποίησε την παράταση του lockdown Πανελλαδικά, με τους κανόνες που ίσχυαν και πριν, με εξαίρεση τους επιτρεπόμενους επιβάτες στα ταξί και το κυνήγι των αγριογούρουνων σε τρεις περιφερειακές ενότητες της Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα βελτιώνονται οι όροι με τους οποίους θα διεξάγεται το λιανεμπόριο σε Άργος, Ναύπλιο, Ερμιονίδα, και όλο το νομό.

Όπως επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου, από 25/1/2021 τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις του Ναυπλίου επαναλειτουργούν για να ξαναδούν τους πελάτες τους από κοντά, καθώς με την άρση του σκληρού lockdown, ισχύει ότι και για την υπόλοιπη Ελλάδα, που δεν ανήκει στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές. Δηλαδή τα ψώνια στο Ναύπλιο και όλη την Αργολίδα δεν θα γίνονται πλέον με τη δυσλειτουργική και μη αποδοτική μέθοδο του click away, αλλά δια ζώσης, με συγκεκριμένους κανόνες.

Το προτεινόμενο ωράριο για το Ναύπλιο έχει ως εξης:

  • Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 8.30 πμ έως, 14.30 μμ
  • Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 8.30 πμ έως 14.00 μμ και 17.00 μμ εως 20.00 μμ.

Τα μέτρα για το λιανεμπόριο

Το λιανεμπόριο και μετά τις 25 Ιανουαρίου θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με κανόνες.

Συγκεκριμένα:

  • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
  • Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.
  • Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033, ενώ ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα (κωδικό 2), προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
  • Το μήνυμα έχει διάρκεια 2 ωρών κατά την οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.
  • Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

Τι ισχύει για τα ΚΤΕΟ

Για τα ΚΤΕΟ προβλέπεται ότι οι πελάτες θα προσέρχονται μόνον κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων και οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να διατηρούν κατάλογο με τα ραντεβού, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας στο προσωπικό εργασίας, τα γάντια μιας χρήσεως και η χρήση αντισηπτικού.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button